donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 2 de març del 2010

Valoració Beijing +15 ONU


SESSIÓ INAGURAL
Report Back from Regional Meetings of woman
Plataforma Beijing+15
Conclusions de la Jornada
·         Les dones han de fer seu  l’objectiu de treballar per  l’ igualtat de gènere
·         En els últims anys hem vist l’ incompliment i les fissures  que s’ha produït a molts països en matèria d’igualtat de gènere.
·         Les nacions europees “han oblidat” els compromisos i els objectius que no s’han complit : Salut, Medi ambient, violència de gènere,  inclús hi ha països que han imposat quotes desiguals de salaris amb l’excusa de la crisi. De totes maneres no s’ha d’oblidar  el context de crisi financera i social.
·         Es constata la vulnerabilitat de les dones en situació de guerra,  pateixen doblement la injustícia.
·         Les dones de New York informen que  hi ha violència masclista a tots els llocs del món, hi  ha 3 assassinats de dones per  dia a EEUU.
·         La ONU no te poder davant els estats. Ells són els veritables responsables davant dels seus conciutadans i conciutadanes si no s’acompleixen els acords.  De fet la ONU publica resolucions i declaracions que ratifiquen els mateixos estats però molts d’ells no acompleixen i si no s’acompleixen no passa res.
·         Els estats c/ 5 anys, han de presentar un informe d’avaluació i el nivell de acompliment dels objectius de Beijing, els 12, condensats en les polítiques d’igualtat de gènere,  i cada any també s’envia informe de diferents objectius. Un dels estats que no acompleix cap dels objectius és Síria.
·         La ONU te la potestat de posar sancions per s/  quins temes però pel no acompliment dels objectius de la Plataforma d’Acció per la Pau de Beijing + 15  no en posa.
·         En aquests moments de dura crisi és constata que els estats estan segrestats pels poders econòmics.
·         Europa com a continent “diu” poc i les europees no s’uneixen per fer sentir la seva veu
·         Persisteixen els conflictes armats a l’ Àfrica i a l’Orient Mitjà. Una nena de 16 anys ha demanat pau per al orient mitjà.
·         Els problemes són els mateixos però els contexts són diferents.
·         Les dones hem de saber interpretar els diferents idiomes, no de llengua,  de les dones, l’objectiu és aconseguir millores per les dones mateixes i per la societat.
No Parlar à Actuar.
A Catalunya diem à Fets no paraules