donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 10 de gener del 2022

ENS ADHERIM AL MANIFEST CONTRA LA MAT

 

Manifest en contra dels macroprojectes energètics i els traçats de les noves línies d’alta tensió de les Terres de Ponent

Els adherents a aquest manifest exigim la cancel·lació dels macroprojectes energètics i de línies d'alta i molt alta tensió a les terres de ponent.

Denunciem que els macroprojectes energètics i les consegüents línies d’alta tensió per l’evacuació de l’energia que produeixen posen en risc la forma de vida de les famílies de les nostres comarques:

• La construcció d'aquestes infraestructures afecta de manera directa i irreversible el sector agrícola, que representa el motor de l'economia de la regió

• Ignora els problemes actuals de la pagesia com el despoblament i el relleu generacional, que es veuran agreujats a causa de la construcció d’aquest tipus d’infraestructures tal com s’ha demostrat en altres territoris del nostre país.

• Alteren els ecosistemes dels quals depèn l'activitat agrícola

• Trastornen el patrimoni intangible de les nostres comarques, com el paisatge, que representa un component fonamental de la identitat de les persones de ponent i un espai de gaudi cultural i recreatiu.

Afirmem que els macroprojectes de producció i distribució d’alta tensió són una agressió al nostre territori i els seus habitants:

• Les afectacions a l'activitat agrícola de la regió subestimen la contribució d'aquest sector als sistemes agroalimentaris que vinculen les ciutats amb les zones rurals

• Incompleixen el principi de precaució de la UE, el que estableix que si la implantació d’una infraestructura o qualsevol altre element representa algun tipus de dubte sobre la nocivitat per la salut de les persones, aquesta s’ha d’aturar

• Anteposen els interessos del sector industrial de les ciutats i els oligopolis energètics a les necessitats i el sosteniment de les terres de ponent.

Manifestem el nostre interès per un model energètic descentralitzat, sustentable i respectuós amb el territori, que neixi de les necessitats d’aquest, es guiï sota el principi de la proximitat i tingui en compte als actors socials i els ecosistemes d'aquesta regió. I alhora, que sigui un model energètic innovador que doni resposta als reptes globals actuals.

Demanem informació clara i transparent sobre aquests projectes i els que els seguiran, que es duguin a terme estudis tècnics independents que mesurin l’impacte ambiental, social i econòmic real d’aquestes infraestructures, però sobretot, estudis que esclareixin i mesurin les necessitats energètiques del nostre país i les possibilitats que ofereixen models alternatius basats en l’autoconsum i les comunitats energètiques. Reclamem una llei de transició energètica. Exigim que se’ns tingui en compte.

Reafirmem la nostra intenció d'organitzar-nos perquè les instàncies corresponents es posicionin en contra de la construcció de les línies d’alta tensió, que considerem una agressió directa al nostre modus vivendi i a l'entorn amb grans afectacions en l’àmbit econòmic, mediambiental i demogràfic.

A ponent concebem un horitzó amb energies netes per a les nostres filles i fills.