donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 23 de febrer del 2020

ENS AFEGUIM al Manifest AMB ORGULL, Per un esport inclusiu

DONABALÀFIA associació ES COMPROMET 
a treballar per afavorir el
respecte a la diversitat, dins i fora del terreny de joc, garantint els missatges de respecte i de dignitat de la persona.
També vetllarem per oferir entorns segurs on la persona pugui expressar la seva
orientació sexual, la seva identitat de gènere o expressió de gènere, 
si així ho desitja.
Denunciarem les actituds LGTBIFòbiques, tan físiques com verbals, així com qualsevol comentari i/o conducta que atempti contra la llibertat sexual i de gènere. Facilitarem el recolzament i la formació necessària per tal de garantir que les persones responsables dels clubs, dels entrenaments, els esportistes, les esportistes i les entitats
vinculades al món de l’esport coneguin la diversitat LGTBIQ+ i els drets de totes lespersones de gaudir de l’esport sense cap tipus de discriminació.  
Per tot això, ENS COMPROMETEM a treballar per afavorir el respecte a la diversitat, dins i fora del terreny de joc, garantint els missatges de respecte a l’alteritat i de dignitat de la persona. També vetllarem per oferir entorns segurs on la persona pugui expressar la seva orientació sexual, la seva identitat de gènere o expressió de gènere, si així ho desitja. Facilitarem el recolzament i la formació necessària per tal de garantir que les persones responsables dels clubs, dels entrenaments, els esportistes, les esportistes i les entitats vinculades al món de l’esport coneguin els conceptes LGTBIQ+ i els drets de totes les persones de gaudir de l’esport sense cap tipus de discriminació.
AMB ORGULL coincideix enguany amb la commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, el 19 de febrer. Aquesta data recorda el dia què va néixer el futbolista professional anglès, d’origen nigerià, Justin Fashanu. El jugador va fer pública la seva homosexualitat en plena carrera professional, i va rebre una pressió tan forta que el va dur al suïcidi l'any 1998. Justin Fashanu ha esdevingut el símbol de la lluita del col·lectiu LGTBIQ+ (Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals, Queer) en l’àmbit esportiu. Tot i el pas del temps i ja en ple segle XXI, encara perduren velles nocions de masculinitat en el món de l’esport. Tret d’escasses excepcions, el joc professional en la major part dels esports, es continua atribuint al gènere masculí. Les dones poden expressar i han de demostrar aspectes que, sovint, s’atribueixen als homes, havent d’elegir les seves identitats com a dones i com a esportistes. Pels homes, transgredir aquests límits de gènere no és tan fàcil i, menys, en el món de l’esport i l’activitat física.
Les persones amb orientacions, identitats i expressions no normatives que fan esport, no són lliures d’expressar-se obertament. Les criatures, els homes i les dones del col·lectiu LGTBIQ+ i les persones trans*, han estat i continuen sent les més castigades.
Als camps, dins i fora, es continuen escoltant insults, rumors i estereotips de gènere, comentaris homòfobs i racistes. L’Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de Colors de Ponent, del Club AEM, Balàfia Vòlei, Imma Ojer,  del Club Handbol Pardinyes i tota la comunitat endega la Campanya de sensibilització AMB ORGULL, per a la plena inclusió i contra l’Lgtbifòbia al món de l’Esport.
Tot i comptar amb lleis que salvaguarden els drets de les persones LGTBIQ+, com la Llei  11/2014, de 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, vigent a Catalunya, queda molt camí per fer per tal d’incorporar conceptes i fer-los efectius en el món de l’Esport, tan dins com fora de terreny de joc. Ara és del tot necessari obrir les mirades i activar la lluita contra l’homofòbia, la bifòbia, la transfòbia i el racisme si volem esdevenir una societat més justa, respectuosa i inclusiva.
Considerem que el món de l’esport i l’activitat física ha de ser un espai inclusiu,
respectuós amb l’alteritat, de promoció de la salut i dels valors fonamentals i, a l’hora, un espai de relacions interpersonals on és primordial la convivència.
Així doncs, és de cabdal importància que, qualsevol persona, sigui quina sigui la seva orientació sexual, la seva identitat de gènere o expressió de gènere, el seu origen o les seves creences, pugui gaudir de l’esport en un entorn segur i de respecte vers la diversitat i la diferència.
El col·lectiu LGTBIQ+ ha de poder ser visible sense pors. Per això, continuarem treballant plegats per aconseguir espais lliures de violència, de masclismes, d’LGTBIfòbia i de racisme, tant des dels clubs esportius de Lleida com des dels diferents àmbits i serveis de la Paeria, especialment, des de la regidoria d’Esports i Activitat Física, la regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, el Servei d’Atenció Integral i l’Oficina de Drets Humans.
Per tot això, ENS COMPROMETEM a treballar per afavorir el respecte a la diversitat, dins i fora del terreny de joc, garantint els missatges de respecte a l’alteritat i de dignitat de la persona. També vetllarem per oferir entorns segurs on la persona pugui expressar la seva orientació sexual, la seva identitat de gènere o expressió de gènere, si així ho desitja.
Facilitarem el recolzament i la formació necessària per tal de garantir que les persones responsables dels clubs, dels entrenaments, els esportistes, les esportistes, les persones que treballen pel món de l'esport i les entitats vinculades a aquest món coneguin els conceptes LGTBIQ+ i els drets de totes les persones de gaudir de l’esport sense cap tipus de discriminació.
Lleida, 19 de febrer de 2020