donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 22 de gener del 2020

Resolucions d'Any Nou: Compromís amb un 2020 per igualar el gènere. “Els drets de les dones prenen protagonisme el 2020”.

Per què el 2020 importa per la igualtat de gènere

El 2020 és un any clau per a la igualtat de gènere per molts motius. Es compleix el  vint-i-cinquè aniversari de la Declaració i Plataforma d’Acció de Beijing , el model més progressista dels drets de les dones, adoptat per unanimitat per 189 països en la quarta Conferència Mundial sobre la Dona celebrada a Beijing, Xina. Passarien cinc anys des de l’adopció dels objectius de desenvolupament sostenible, el vintè aniversari de la resolució del Consell de Seguretat de l’ONU 1325 sobre les dones, la pau i la seguretat, i una dècada des que es va establir les dones de l’ONU.
La Plataforma d’Acció de Beijing de 1995 va identificar 12 àrees actuables que avui dia són rellevants i urgents, com ara acabar amb la violència contra les dones, garantir els drets de les nenes, la igualtat de remuneració per un treball d’igual valor, la participació de les dones en la presa de decisions i l’acció climàtica.
El món ha avançat molt des d’aleshores, però no hem aconseguit assolir la igualtat plena entre homes i dones. La reacció contra els guanys difícils és forta i han sorgit nous reptes. A tres quartes parts dels països del món tenen lleis sobre violència domèstica, però  137 dones a  tot el món són assassinades cada dia per un membre de la seva pròpia família; 1 de cada deu dones de la Unió Europea denuncien haver experimentat  un assetjament cibernètic  des dels 15 anys. Més dones i nenes poden accedir a l’educació, però la  bretxa de gènere  en la participació de la força de treball s’ha estancat. 
Les cures que proporcionen les dones, no remunerades i el treball domèstic son, en gran mesura, la causa de que les dones de tot arreu, no tinguin un creixement professional i poca participació econòmicaMentre que la pobresa global ha disminuït, roman molt  feminitzada : les dones de 25 a 34 anys tenen un 25% més de probabilitats que els homes de viure en una pobresa extrema. L’  informe Global Gap Gap del 2020  estima que podríem trigar 99,5 anys en assolir la paritat de gènere.