donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 25 de maig del 2016

LA NOTÍCIA QUE VOLEM RECORDAR: #BringBackOurGirls. Les noies sense aparèixer, 218 nenes continuen desaparegudes des d'abril de 2014

al voltant del 28 de maig
 LES RECORDEM A BALÀFIA

https://www.facebook.com/bringbackourgirls/#_=_
resum de la última notícia
La setmana passada vam rebre amb gran alegria la notícia de que Amina Ali Darsha Nkeki, una dels 276 noies segrestades a l' escola d'ensenyament secundari, chibok en data 14 d ' abril de 2014, s ' ha trobat per un grup de vigilants civils als afores de Sambisa, un bosc. Es renova l ' esperança que totes les noies és podran trobar i reunir amb les seves famílies i  Boko Haram serà jutjat per crims contra la humanitat.
Mentre agraïm la seva acollida i atencions per part  de l ' estat governador de borno i el mateix president, volem expressar la nostre profunda preocupació per a la protecció de la intimitat i la dignitat humana d ' aquesta jove que ha patit greus traumes, és una víctima d ' agressió sexual i de violència i necessita protecció,  assistència i atenció física i mental. El govern  considera que a ella  se li ha tret la dignitat humana en aquests dos anys de trauma que ha sofert i se l'ha tractat per part dels guerrillers sense cap consideració, ni a ella ni al seu nen, una mare tan jove,  menor d ' edat. Ens preocupa no només ella sinó totes les víctimes de l'assalt. 
Ens agradaria que el govern estableixi un precedent per al tractament de futurs casos de rescat de noies, dones i nenes que han patit des de diferents modalitats d' assalt i necessitem la seva intimitat protegida:
Volem com a la present convocatòria per a la següent:
1) dret a la intimitat - internacional protocols per a les víctimes de violència domèstica i sexual convocatòria ple de protecció i confidencialitat en el seu tractament i cura. La declaració universal dels drets humans, l ' article 12, assenyala que " ningú no serà sotmès a arbitrària interferències amb la seva intimitat, família, a casa o correspondència, ni a atacs en el seu honor i reputació. Tothom té dret a la protecció de la llei contra tals interferències o atacs ". Això vol dir que les víctimes d 'agressió sexual s' ha de poder tenir les seves cares coberts i quedar protegit de limelight pública. Les cares de tots els nens no hauria de ser exposada o si s ' ha exposat borrosa.
2) dret a la protecció - hem de reconèixer que hi haurà diversos protocols militar i que la noia serà sotmès a interrogatori i sap de-radicalization damunt l ' apropa setmanes. Ens demanen els drets humans bàsics de la noia protegits en tot moment i per ella continu d ' acompanyament per els seus pares i els drets humans legal personal per tal de garantir la protecció plena d ' ella durant tot el procés d ' ella es va demanar a sotmetre ' s.
3) dret a sanitari - ens destaquen la necessitat de plena psicòpata-l ' atenció social i plena de rehabilitació de la nena i d ' altres persones m ' han tornat de reinserció i la seva família i la vida comunitària. Hem de reconèixer l 'esforç de la presidència per tant lluny en fer esforços en aquest sentit, però m' agradaria remarcar que el procés de curació és llarg i pot trigar anys de cures intensives de salut mental. Ens unim les convocatòries de diferents activistes per a l 'elaboració d' un marc integral per físic i psicològic trauma patit per les víctimes de la violència i trauma a nigèria.
4) igualtat de drets per a totes les víctimes - mentre estem encantats amb el tractament especial donat a faltar nkeki, ens agradaria que tingueu en compte que diversos mil dones i nenes s 'han rescatat i restituït i s' han enfrontat similar traumàtics esdeveniments, alguns essent segrestat i Fins i tot ha de mantenir durant més de dos anys. Hem de reconèixer els nombrosos informes per organismes internacionals incloent unicef i la dignitat humana internacionals que cobert de llum sobre la manca d 'atenció social psicòpata disponible per a aquestes persones i la necessitat de finançament addicional i personal d' afrontar la greu crisi humanitària. Hem de destacar l 'estigmatització de diferents informes, shunning i violència continuat s' enfronta moltes dones i nenes com són tornat a les seves famílies i comunitats, alguns no poder tornar a degut a les fortes amenaces de violència. Fem una crida a la presidenta a fons adequadament psicòpata-social i salut mental cura per a totes les víctimes del conflicte i per a incrementar la formació i sensibilització creació a nivell comunitari.
5) dret a la reunificació i justícia - hem de reconèixer que la senyoreta nkeki va ser rescatat junt a un home que té la seva filla i fathered agradaria a unir-se les mans amb la comunitat chibok i altres activistes en el nostre convocatòria per a la justícia per a la senyoreta nkeki i per a totes les Víctimes de la violència fins i tot com a homes estan sent perdonat i va tornar a casa seva comunitats d ' integració. Recomanem la configurant d 'una comissió de justícia i la conciliació d' afrontar les violacions de drets humans i permetre víctimes de cercar rescabalament per els crims comesos contra ells. De la mateixa manera, la convocatòria per a la reunificació de totes les víctimes amb les seves famílies i continuar a la premsa per a un programa integral reagrupació familiar per garantir les famílies es reuneixen, especialment als infants i adolescents.
6) la precaució per mitjans de comunicació i premsa - ens agradaria precaució a la premsa en la seva cobertura d ' aquests esdeveniments i demanar el seu respecte per la dignitat i els drets humans de totes les persones que hi participen, sobretot els més vulnerables.
Esperem que el rescat de la senyoreta nkeki es esperó sobre els esforços de la guerra de govern i la comunitat internacional per a fer de pressa en localitzant i salvament els restants noies, especialment d 'haver trobat aquesta noia i d' altres des de chibok tan a prop de casa. Continuem defensen que totes les noies s ' han trobat i que cada família s ' ha reunit amb aquells que s ' han perdut.