donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 15 d’octubre del 2024

L' HORTA AMB ARRELS DE DONA. EXPOSICIÓ "VIVA"

 

Bon dia, Sr. Alcalde, Regidores, regidors, President de la FAV,

Presidentes, Presidents de les AV DE L´Horta i de la ciutat, amigues i amics.

Avui, 15 d´octubre, Dia Internacional de les Dones del món rural, una iniciativa que va néixer a la cimera d´ONGS a Beijing l´any 1995 per reivindicar el paper fonamental de les Dones Rurals del tot el món.

Avui, s´inaugura aquesta exposició dedicada a les Dones de l´Horta, moltes gràcies a l´Ajuntament de Lleida, Regidoria de Feminismes, Regidoria de Participació i el Grup de Treball dels Barris Violeta de la FAV, per la vostra sensibilitat i fer possible aquesta exposició en aquest dia commemoratiu per nosaltres.

Les Dones de l´Horta de Lleida hem estat durant generacions i som, el motor de les empreses agràries i ramaderes de l´Horta, hem fixat les famílies al territori i portadores del coneixement tradicional que preserva el nostre entorn.

Avui i en aquests moments no podem oblidar a les dones pageses que ens han precedit, dones fortes, valentes,  capaces d´afrontar qualsevol situació per difícils que fossin, dones que van viure a l´ombra del patriarcat,  silenciosament,  d´oblit social,  aquest fet les va convertir en col.lectius invisibles i el seu treball no va estar mai ni reconegut ni valorat. Aquestes dones ens han transmès tots els seus sabers,  l´arrelament per la terra, el coratge i la valentia.

Avui, veiem amb satisfacció al nostre voltant, com Dones pageses estan al capdavant en solitari o en companyia de les seves parelles de les empreses agràries i ramadares o lideren projectes  innovadors. La pagesia es un sector primari i estratègic, produïm aliments de primeríssima qualitat, per això volem i demanem preus justos pels nostres productes per poder guanyar-nos la vida,  d´això depèn el futur de la pagesia.