donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 2 de juliol del 2022

IMPORTANT !!! APROVADA AGENDA DELS POBLES I CIUTATS DE CATALUNYA :pel futur més sostenible dels nostres barris.


Aprovada l’Agenda dels pobles i ciutats de Catalunya per a encarar el 2050 amb una mirada sostenible i equilibrada del territori

Notícies CONFAVC.- L’Assemblea Urbana de Catalunya ha donat llum verda a l’Agenda dels pobles i ciutats; el full de ruta que ha de marcar com es despleguen a Catalunya i amb mirada cap el 2050, els objectius per un desenvolupament sostenible adquirits a escala planetària a la conferència Hàbitat II per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) el 2016.

“El mandant de Nacions Unides està encarat: des de la CONFAVC ens comprometem a fer arribar aquests compromisos i guia als racons de Catalunya, als barris, per a desplegar aquesta Agenda” ha destacat Giró en la seva intervenció al Museu Marítim en el marc de les declaracions prèvies a les votacions i assumint la Vicepresidència Segona de l’Assemblea: un òrgan col·legiat que es va constituir l’any 2018 per a redactar la que inicialment es va definir com Agenda Urbana de Catalunya. Ara bé, Giró ha alertat que el desplegament d’aquesta Agenda “s’ha de fer amb recursos perquè ningú en quedi enrere”, donant oportunitats “perquè a Catalunya s’encari cap a la sostenibilitat amb més justícia social”.

El president de la CONFAVC ha destacat també que l’Agenda és fruit “d’un llarg treball”. En aquest sentit cal recordar que és a partir del 2017, quan un acord de Govern es va comprometre a treballar els objectius de desenvolupament sostenible “ (ODS), en clau catalana” a través de la creació d’una Assemblea Urbana de Catalunya que reuneix representants de la Generalitat, el món local i el teixit social i econòmic. Després de quatre anys, la redacció d’aquest “full de ruta” ha comptat amb un procés de participació amb unes 700 persones en el qual alguns i algunes activistes veïnals de la CONFAVC hi ha participat, i una dotzena de grups de treball.


A Catalunya, tal com ha exposat el President de l’Assemblea, Vicepresident del Govern de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, aquesta Agenda que contempla és de 250 accions, té tres eixos fonamentals: equilibri territorial, prosperitat econòmica i equitat social. Eixos travessats per dues transicions fonamentals: la digital i la transició verda. “ El document adapta els reptes globals a la idiosincràsia del nostre país, la seva orografia i els seus municipis”, ha destacat el Vice-president del Govern en la seva intervenció.

També com han explicitat d’altres persones representants de l’Assemblea Urbana de Catalunya   “cal que aquesta guia vagi acompanyada de recursos”. La votació i aprovació d’aquesta Agenda dels pobles i ciutats i les paraules de clausura van donar el punt final d’aquest acte que hauria de ser rellevant pel futur més sostenible dels nostres barris.