donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 19 d’agost del 2021

SALUDA DE LA COMISSIÓ DE FESTES DELS ACTES DE FESTA MAJOR DE BALÀFIA. AMB TOTES LES MESURES DE SEGURETAT CONTRA LA COVID-19. DIJOUS 19 D'AGOST 2021

 Salutació a les veïnes i als veïns de Balàfia i de Lleida.

Gent del Barri de Balàfia i de Lleida ens retrobem, a l’agost del 2021, en els Actes de Festa Major programats amb totes les mesures de seguretat per a la prevenció de la transmissió de la Covid-19 i amb el permís de les autoritats.

L’any 2020 no vam poder celebrar les Festes del Barri en honor al nostre patró,  Sant Bartomeu. Va ser un any en el què malgrat l’esforç, el treball, la valentia, la ciència, la solidaritat i la implicació col·lectiva, no vam poder aturar la Covid-19 que ens va recloure a les llars. No vam poder trobar-nos, ni fer festes. Ens va aïllar, se’ns va emportar i s’està emportant moltes persones estimades, i la pandèmia encara és amb nosaltres. Us preguem uns moments de recolliment en memòria de totes elles.

No obstant, a Balàfia no defallim. Ens adaptem, tenim iniciativa i compromís. Es posa en relleu el gran capital humà que hi ha l’Associació Veïnal de Balàfia i que,  malgrat la Covid-19, ha fet possible organitzar i realitzar un ampli programa d’Actes de Festa Major 2021.

Volem mencionar, especialment,  les noves incorporacions a la gestió; agrair a totes elles i a les de sempre, el seu treball constant i altruista, així com al veïnatge de Corregidor Escofet que s’ha apropat amb voluntat de col·laborar amb l’A.V. i amb la Junta. Balàfia està més VIVA que MAI!

La nostra pregonera és un exemple de perseverança, de constància i d’il·lusió. Ella, conjuntament amb un grup de famílies, van crear l’Associació i Fundació AREMI. Na Mercè Batlle Amorós n’ha estat presidenta i ànima. Explica: “el fet de tenir una filla amb pluridiscapacitat m’ha empès a un voluntariat permanent en pro de les necessitats socials d’aquest col·lectiu”. Gràcies per acceptar, Mercè! Cal recordar que AREMI coorganitza la “Cursa popular de la Paràlisi Cerebral Balàfia-Aremi”.

A tots els nostres actes hi haurà “Taquilla inversa solidària”. Totes les aportacions voluntàries es recolliran en una urna, degudament segellada, i aniran destinades a les persones amb Paràlisi Cerebral de l’Associació i Fundació AREMI. Balàfia és VIVA ... i SOLIDÀRIA!

El programa, adaptat a les necessitats del moment, inclou actes online i també al carrer, amb recollida de les dades personals previstes en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments, per facilitar la traçabilitat, si fos necessari. Cada dia hi han activitats per gaudir.

Dijous: Nit espectacular amb CHRISTIAN MÒDOL, i podeu sopar a la “Borda de l’Avi”. Divendres: Actuació del Pallasso “FERRAN NO PATISKOS” a la Rambla del Corregidor Escofet, de Balàfia, Concurs de mascotes,  Recital de poesia de Festa Major a la Plaça Maria Rosell de Balàfia, al costat del Centre AREMI, i Concert popular amb el DUO PASSION a la Plaça Jardins de les Magnòlies. Dissabte: Bitlles catalanes, Concurs de Dibuix infantil a la Rambla Corregidor Escofet, patrocinat per “Punt d’Estudi”, Escacs, Body Live, Country i Coral de l’A.V. Balàfia “VEUS DE PONENT”  i, a la nit, “LO PAU DE PONS”. Diumenge: Missa solemne en honor al nostre patró, Sant Bartomeu, a l'església de St. Antoni Mª Claret de Balàfia, Ballada de sardanes amb la “COBLA CONTEMPORÀNIA” a la Plaça Jardins de les Magnòlies, amb el patrocini del Grup Sardanista Balàfia,  recital de la coral “SOM GOSPEL LLEIDA” al davant del Centre Cívic de Balàfia, cantada d’havaneres amb el “GRUP BOIRA” i TRACA FINAL DE FESTA. Dilluns: Durant tota la tarda,  “Dia de la nena i el nen” a les Firetes, amb preus populars per a gaudir, encara més, de totes les atraccions.

Tenim inquietud pels nous usos de l’Escola de Balàfia. Hi ha moltes necessitats d’espais públics: pels joves, per la gent gran,... I considerem que cal trobar el millor aprofitament possible a un edifici d’aquestes característiques, amb un emplaçament òptim, al bell mig del barri.

Estem d’acord amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS), amb que volem una Lleida més verda i amb una mobilitat  més sostenible i eficaç. Però, per aconseguir-ho, és imprescindible la millora del transport públic,  demanda que venim llargament reivindicant, especialment pel que fa a la millora del servei de la L8.

La reforma del c. Penedès sembla que ja la tenim a tocar, però són més els carrers del barri que demanen millores, com poden ser Corts Catalanes i altres. Un bon estat i amplària de les voreres, una adequada il·luminació a les places, als carrers i als passos de vianants i una bona neteja dignifiquen els barris i, amb ells, tota la ciutat.

Durant aquest viatge que és la vida, de ben segur que hi hauran moltes estacions més. L’any vinent l’Associació farà 50 anys “oficials”. Què n’ha viscut d’esdeveniments, l’Associació!  El pas de les persones, de les juntes, les col·laboracions, commemoracions, les Festes, els actes solidaris, la cursa, la màgia...,  tots ells han estat i són enriquidors pel barri i per Lleida. Perquè l’associació veïnal fa barri, fa ballar, fa cultura, fa bon veïnatge, dóna sentit de pertinença, fa estar viva i viu. I Balàfia és VIVA!

Agraïm la responsabilitat i paciència del veïnatge. De ben segur que atendran totes les indicacions dels agents Covid de l’Associació. Tenim plena confiança en el civisme dels nostres veïns i veïnes.

El suport econòmic de la Paeria, dels seus organismes, dels firaires, dels comerços i industries del barri, fan possible aquests Actes de Festa Major 2021. Moltes gràcies!

Gaudim de la Festa d’aquest 2021 amb totes les mesures de seguretat per a la prevenció de la Covid-19.

Comissió de Festes i Junta de l’A.V. Balàfia