donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 14 de febrer del 2021

L' ESPORT I L'ACTIVITAT FÍSICA UN VALOR POC VALORAT !!!

 
Com no pot ser d’altra manera comencem el mes de febrer  amb reivindicació. Aquesta vegada per l’esport de base, ens sumem a la campanya L’Esport és un servei essencial. Som part de la solució de la UFEC.cat.

L’impacte del coronavirus per a les persones no sabem encara com ens repercutirà a llarg termini, ara ja ho fa emocionalment, físicament, familiarment, econòmicament,  tenim la sensació i notem que hi ha persones i sectors que costarà que és recuperin.

Aquest dissabte passat a les 12 de migdia ens vam reunir al davant del camp d’esports per sumar-nos a la campanya L’Esport és un servei essencial. Som part de la solució, perquè en el àmbit esportiu la pandèmia ha estat demolidora. La presidenta del Balàfia Vòlei, Sra. Vanesa Ortega va llegir el manifest on s’expressaven tots els greuges:  els governants de tots els colors no és cansen de dir que l’esport i els clubs som importants. Ara que ens estem morint i no podem afrontar el dia demà, veurem fets o ens quedarem tan sols amb les paraules de sempre? Demanem avui i aquí al Govern que ens escolti i que reconegui l’esport com un servei essencial…

Hi ha veus que diuen que hem baixat la pràctica esportiva a nivell dels anys 80 on el sedentarisme i el desinterès ere habitual.

Com a servei essencial, l’esport incideix directament en la millora de la salut de les persones, en l’educació i la formació de les nostres criatures, en la inclusió social de molts col·lectius, persones amb handicap, les més desfavorides, en la lluita per la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència de gènere, molts dels nostres 25 de novembre porten el lema “contra la violència de gènere, esport,  i naturalment estem contra el dopatge. La gent de l’esport representem el 2,1% del PIB català. Ocupem més de 80 mil llocs de treball, som més de 40 mil voluntàries i voluntaris i som una porta d´entrada important al món laboral per als joves i no tan joves.

Prop de la meitat de les entitats, clubs i associacions  estan perill d’extinció, amb aquesta s’emportarà tota la gent que practica esport i no serà perquè fa mesos que treballem perquè la pràctica esportiva sigui segura. D’acord amb els protocols específics per modalitat i instal·lacions desenvolupats durant la represa, l’esport a Catalunya es desenvolupa amb limitacions d’aforament, amb control d’accessos i traçabilitat dels practicants, sota gestió de grups estables i en condicions de total higiene i desinfecció. Amb tot això afirmem rotundament: L’esport és segur. Recuperem la pràctica esportiva als pavellons i poliesportius  per al jovent i  la ciutadania com més aviat millor !!

Felicitats a la Carolina Marin, Medalla d’or a l’Open de Thailand

Jos Farreny

Donabalafia associació