donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 11 de novembre del 2020

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, 25 de novembre de 2020

Amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el proper 25 de novembre la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegación del Gobierno a Catalunya i renovem el nostre ferm compromís per erradicar les violències masclistes i consensuem un Manifest de sensibilització contra aquestes violències, per tal d’avançar en el seu abordatge. 

 

Les ASSOCIACIONS DE BALÀFIA ens sumem a les paraules del manifest d’enguany i diem FORT I CLAR que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”.  Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. Ens dirigim als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que feu responsables als agressors i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.Us demanem que llegiu el Manifest i en feu la difusió que considereu.

 

El mateix dia 25 de novembre us emplacem a seguir les convocatòries que fans les institutcions i les entitats a tota la ciutadania a fer a les 12.00 h del migdia un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia permeti. Esperem que tota la comunitat, els serveis i empreses del nostre municipi s’hi sumin.

 

Us informem també que properament des de la Generalitat de Catalunya divulgarem de nou la campanya de sensibilització i prevenció de la violència masclista “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” que reforça els missatges adreçats als agressors. El focus de la solució de les violències masclistes se situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

 

Emmeline Pankhurst

A la plana web de la commemoració del 25 de novembre a dones.gencat.cat trobareu tots aquest materials, els actes i altres activitats commemoratives que organitza el Govern, així com la disponibilitat d’altres materials de sensibilització com polseres o  mascaretes amb el lema “Prou violències masclistes”.

PER UNA BALÀFIA SENSE VIOLÈNCIA MASCLISTA !!!