donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 8 de maig del 2020

Qui va ser Simone Veil?

El Parlamentarium d'Estrasburg rep el seu nom en honor de Simone Veil, primera persona i primera dona a ocupar la presidència de el Parlament Europeu després de la instauració de les eleccions europees. Com supervivent de l'Holocaust, el seu mandat com a presidenta, entre 1979 i 1982, va revestir un profund simbolisme, demostrant  la força de la reconciliació europea. La lluita per la igualtat de drets entre homes i dones va ser un element definitori en la vida d'Veil, que va lluitar contra les injustícies que ella mateixa va conèixer de primera mà.

 Una de les veus més importants del femeninisme Europeu

Simone Veil, una de les veus més importants del feminisme europeu. Icona de la l luita pels drets de les dones, Veil va presidir el Parlament Europeu i va impulsar al 1974 l'accés a la contracepció  i la  legalització de l’avortament a França el 1975, quan dirigia la cartera de Salut. Una llei llavors molt controvertida. Veil la va haver de defensar davant una Assemblea Nacional amb només nou diputades assegudes als 490 escons de la cambra. La llei es coneix com "la loi Veil".