donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 8 de juliol del 2019

RESUM de la Presentació del Grup de Treball Dones i Mitjans de Comunicació del Consell Nacional de Catalunya, realitzat a Lleida a l'octubre de l'any passat i que s'ha aprovat dissabte dia 6 a Tarragona al CNDC realitzat allí

Presentació del Grup de Treball Dones i Mitjans de Comunicació
 al Consell Nacional de Dones de Catalunya a Lleida
Tal com recollíem en la declaració del CNDC sobre dones i mitjans de comunicació presentada a la 62 CSW, "els mitjans de comunicació tenen un impacte social molt gran, a més d'interpretar la “realitat”són un element essencial per conformar l'opinió pública. Per tant, poden jugar un paper cabdal a l'hora de perpetuar i propagar la cultura dominant o bé proposar-nos altres veus i valors i acompanyar processos que ajudin a superar i canviar les desigualtats en les estructures socials i mentals de les persones".
En aquest sentit, el Grup de Treball Dones i Mitjans de Comunicació del Consell Nacional de Dones de Catalunya, pretén treballar i incidir en els apartats següents:
· Avaluar en quina situació es troben els mitjans públics i/o privats d'àmbit nacional català en matèria d'igualtat.
· Visibilitzar les dones en la seva màxima diversitat (edat, ètnia, creences, ideologia, opció sexual, discapacitats…) fent aportacions en tots els àmbits, trencant així amb la naturalització de les dones com a víctimes.
· Mostrar una imatge equilibrada i no estereotipada de les dones en els mitjans de comunicació evitant, entre altres, l'ús del cos femení com a reclam.
· Promocionar totes les eines i bones pràctiques existents (com el cercador d'expertes de
Promocionar totes les eines i bones pràctiques existents (com el cercador d'expertes de l'Institut Català de les Dones) per garantir una presència paritària de les dones en els mitjans.
· Promoure l'accés de les dones en els òrgans de direcció i garantir la paritat en els equips professionals.
· Formar adequadament en perspectiva de gènere i en la utilització d'un llenguatge inclusiu, la qual cosa milloraria els enfocaments i continguts dels mitjans.
· Fer un mapeig de totes les eines i bones pràctiques existents en relació a les dones i els mitjans de comunicació per tal de donar-les a conèixer.
· Revisar les mesures adoptades per avaluar les seves repercussions i, en virtut de la Llei 17/2015, retirar les subvencions i ajudes que puguin tenir els mitjans de comunicació que incompleixin alguna de les disposicions, tal com recull el règim sancionador.
· Crear sinergies i aliances amb el Sindicat de Periodistes, CCOO i UGT per tal d’abordar la precarietat laboral del sector.
· Recuperar la memòria de les periodistes pioneres i visibilitzar-les com a referents nostres.
· Crear vincles i relació entre les diferents entitats de periodistes i comunicadores a nivell local, estatal i internacional.
US FELICITEM PER LA TASCA REALITZADA FINS ARA I US ENCORATGEM A SEGUIR TREBALLANT PER A QUÈ EL VOSTRE TREBALL AJUDI A NOVES GENERACIONS A TENIR UNA REALITAT MILLOR
MONTSERRAT MINOBIS
IN MEMORIAN
"referent indiscutible del periodisme compromès i feminista"

1 comentari:

Unknown ha dit...

Cal donar visibilitat a les dones que destaquen, sigui quin sigui el seu àmbit, i quant es fa amb mèrit propi encara més.
Gràcies per destacar aquesta gran periodista