donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 23 de maig del 2018

Orientació_BTT a La Mitjana: una Activitat esportiva interessant a Lleida.

Segons la definició de l’Enciclopèdia de l’Esport Català, les curses d’orientació són competicions de camp a través, contra rellotge i sense itinerari prefixat entre cada dos dels controls plantats en el terreny i assenyalats en un mapa, però amb l’obligació de passar per tots ells. Qui passa per tots els controls en menys temps guanya. Pensar i córrer és el seu lema.
Aquest diumenge us animem a venir a la Mitjana, està esplèndida i passeu un matí espectacular.
Fa poc que es practica aquest esport a Catalunya, impulsat per Carles Lledó, va començar-se a introduir cap els anys 70. 
A més de corrent, les curses d’orientació poden ser en BTT, esquiant, en raids… Poden ser individuals, en grup, familiars, relleus… S'ha de tenir en compte el tipus de llargada dels circuits:
Esprint, curta distància, Mitja distància (clàssica), Llarga distància i Ultrallarga distància. Totes elles poden ser d’ordre obligatori (ordre establert per passar per les fites) o Score (Ordre lliure: tu esculls l’ordre per passar per les fites).
Quasi totes les curses que s’organitzen des dels diferents clubs d’orientació, tenen la categoria d’iniciació. Per tant, només necessiteu una brúixola (no sempre) i el mapa que us donaran en començar cada cursa. També us podeu iniciar amb tota la família, hi ha moltes curses dissenyades per a fer-les pares i fills conjuntament.
Us aconsellem que per saber què són, us apunteu a una. Us divertireu molt!

Més informació al web de la Federació Catalana d’Orientació www.orientacio.org