donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 28 de febrer del 2018

ACABEM FEBRER preparant el 8 de març 2018:Clandestines i insubmises:ENS EMMIRALLEM AMB ELLES

Una de les primeres investigadores catalanes, Teresa Bracons, membre de l’equip del doctor Ferrer i Cajigal, creador del Museu Anatòmic Patològic de la Facultat de Medicina, en una imatge de 1930. Bracons apareix asseguda al costat de Ferrer i Cajigal, al centre.
Foto: Fundació Museu d’Història de la Medicina de Catalunya
L'activisme i la reivindicació política a favor dels drets de les dones es torna a cada any al voltant del 8 de març, en aquest apunt volem recordar la trobada que va tenir lloc al 1976 en commemoració de les Jornades Catalanes de la Dona dels dies 27, 28, 29 i 30 de maig de 1976, que va ser proclamat com a Any Internacional de la Dona per les Nacions Unides. L'esdeveniment va suposar un despertar del feminisme català de la Transició i més de 4.000 dones de diverses tendències polítiques van participar en aquelles jornades per posar les bases de drets com la igualtat laboral, la no discriminació en l'ensenyament, el divorci o la fi del delicte d'adulteri, entre d'altres.
"Canvi de mentalitat"
L'acte commemoratiu d'aquest any, tanmateix, agafa un caire més aviat reivindicatiu, en forma de vaga per posar de relleu que s'ha avançat però no prou, posa de manifest la preponderància dels homes en tots els estaments socials. Constatem i volem desmuntar la presència majoritària dels homes en quasi tots els camps del coneixement i de la comunicació, continuem reivindicat personalitats femenines com les antigues Safo i Hepàtia fins a les més pròximes Concepción Arenal, Clara Campoamor, Frederica Montseny, Hannah Arendt, o Montserrat Roig.
Teresa Urroz i Imma Colomer, durant la seva actuació a l'acte feminista al Paranimf de la UB | Isaac Meler
01-03-2018 Anònimes, descobrim les vides de dos donasses de Balàfia que
han treballat i treballen activament en la construcció del barri i la ciutat. Lluitadores pels drets de les dones i activistes socials.
18:00h Sala de Lectura Maria Mercè Marçal, Centre Cívic de Balàfia-Lleida
                       En col·laboració amb el Casal de la Dona
05-03-2018 Presentació de la Novel·la “LA VIDA QUE VENDRÀ“ de Pilar Aguarón. 19:30 - Centre Cívic de Balàfia. Sala de lectura Maria Mercè Marçal.