donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 25 de maig del 2015

Leta Hollingworth, avui fa 129 anys del seu naixement:volem recordar aquesta dona PIONERA EN DEMOSTRAR CIENTIFICAMENT QUE LA INFERIORITAT FEMENINA ÉS UN INVENT CULTURAL. Ella va escriure el primer text complet sobre el talent.

Hollingworth va publicar una revisió de la literatura dels estudis anatòmics, fisiològics i transculturals en el qual no es va trobar cap evidència objectiva per donar suport a la idea de la inferioritat femenina innata (Hollingworth i Lowie 1916).

Hollingworth va anar a estudiar psicologia educativa sota EL Thorndike, un partidari de la hipòtesi de variabilitat. La hipòtesi de la variabilitat postulava que els homes presenten una major variació que les dones de trets físics i psicològics, en essència, el que suggereix es que els homes ocupen els dos extrems més alts i més baixos de l'espectre en qualsevol tret i les dones estaven condemnades a la mediocritat. Hollingworth es va proposar demostrar que els extrems estaven basats en la cultura i no en la superioritat genètica masculina. Leta Hollingworth postula que els rols socials represen les diferències, no les diferències innates. Per abordar el tema de la variabilitat anatòmica directa, va recollir mesuraments cranials de 1.000 homes i 1.000 dones lactants en la infermeria de Nova York per a Dones i Nens. Ella va trobar que mentre que els homes eren una mica més grans que les femelles, la diferència en la variabilitat existent, afavoria a les femelles. 
Sota Thornkike, Hollingworth va completar la seva dissertació sobre el tema de la suposada incapacitat mental de les dones durant la menstruació. Ella va dur a terme un experiment científic proves tant de les dones i el rendiment dels homes en diversos i tasques motores cognitives, perceptives tots els dies durant tres mesos. Hollingworth va concloure que no hi havia evidència empírica que uneix disminució del rendiment amb fases del cicle menstrual. Impressionat amb el seu treball, Thorndike li va oferir un lloc a la Columbia Teachers College després que ella va rebre el seu Ph.D. en 1916.


Es va convertir en el primer psicòleg de la funció pública de la ciutat de Nova York i va treballar a l'Hospital Bellevue com a cap del laboratori psicològic. Donades les barreres institucionals que va enfrontar i la seva mort prematura, els seus èxits són impressionants: ella va escriure el primer text complet sobre el talent, moltes de les pràctiques educatives que ha advocat són estàndard ara, ella va ser un dels primers a estudiar als nens amb un coeficient intel·lectual de més de 180 Cinc anys després de rebre el seu doctorat que va ser inclosa en "Els homes Americana de la Ciència", i ella va ser una de les 14 dones que s'enumeren en el de Robert Watson "Col·laboradors eminents a la Psicologia".