donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 13 de setembre del 2013

Al setembre recordem a Maria Goeppert-Mayer Premi Nobel de Física l'any 1963 (conjuntament amb J. Hans Jensen i Wigner).

 La segona dona que va aconseguir el Nobel de Física va ser Maria Goeppert-Mayer, l'any  1963 el  va  compartir amb Hans Jensen i Eugene Wigner pels treballs sobre el model de l'estructura nuclear en capes. El seu model de capes per a l'estructura dels nuclis dóna una explicació simple i natural dels anomenats "nombres màgics". En el seu discurs d'acceptació Maria Goeppert-Mayer, va dir " guanyar el premi ha estat la meitat d'apassionant que fer el treball"

La seua "famosa" teoria de la desintegració beta doble de l'any 1935 deia (i diu) que dos neutrons dins d'un nucli atòmic podien convertir-se en protons de forma simultània emetent dos electrons (partícules beta negativa) i un parell d'antineutrins. La seua idea ha estat verificada experimentalment i avui en dia és un dels camps més actius de la física de neutrins, partícules avui en dia molt de moda dins del món científic.