donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 7 de desembre del 2009

Carta dirigida a totes les dones que visiteu el bloc


L’esport i l’activitat física s’afegeixen a l’educació amb gran força al llarg del segle XX ja que es prenen en consideració els seus valors integradors, democratitzadors i a la darreria del segle de salut i la qualitat de vida. Les dones esportistes de principi de segle havien de competir primerament amb la seva condició femenina, i després, amb l’esforç per aconseguir el reconeixement i suport al seu treball per tal de progressar en l’assoliment de la igualtat.

DonaBalàfia Associació s' afegeix a l’ AAVV de Balàfia i entre tots ens hem proposat impulsar un conjunt de transformacions culturals encaminades a incorporar en tots els àmbits socials el reconeixement a les dones que han fet història a la nostra ciutat i a la vegada trencar els estereotips culturals que han estat i encara són un potent fre en la incorporació massiva de les dones en la societat que les envolta. Dins d’aquesta recuperació de la memòria, per a nosaltres, l’esport i les dones esportistes hi juguen un paper molt important.

Aquest any i aprofitant la presentació del projecte del pavelló esportiu Balàfia- Secà volem fer ressò, amb una especial sensibilitat, molt especial,  a l’hora de tractar el paper de les dones, pioneres,  i valorar les fites aconseguides en  l’esport femení que tant poc ressò han tingut en general i especialment al llarg de la història, inclòs en  la nostra ciutat.

Per tant des de DonaBalàfia Associació ens sumem  a l'AAVV de Balàfia i a      l' impuls de la Vocalia de la Dona i continuem la iniciativa perquè el pavelló esportiu Balàfia-Secà que s’està construint en una parcel·la ubicada en el SUR-19. tingui el nom de l’atleta del Centre de Cultura i Esports   AGNÈS GREGORI PRUNERA PIONERA DE L’ESPORT LLEIDATÀ I CAMPIONA DE CATALUNYA ABSOLUTA DELS 100 m. Llisos  L’ANY 1935.

Voldríem que aquesta dona sigui un referent per a tots els veïns i veïnes de Lleida i especialment un homenatge per a les dones, per a les dones anònimes que han lluitat i han tirat endavant la transformació d’aquesta societat. Voldríem també,  que aquest nomenament contribueixi de manera eficient i eficaç a la millora de la qualitat de vida de les dones d’aquesta ciutat.

Per totes aquestes raons l’atleta Agnès Gregori Prunera  i totes les dones pioneres de l’esport lleidatà s’han fet mereixedores del reconeixement de lleidatans i lleidatanes, amb la concessió del nom al pavelló esportiu Balàfia-Secà que s’ha de construir en una parcel·la ubicada en el SUR-19 dels barris nord., que destaqui la rellevància de la seva contribució al desenvolupament de la igualtat de gènere i la seva contribució ciutadana .

A aquest reconeixement de mèrit poden afegir-s’hi totes les persones físiques i jurídiques que ho desitgin. Amb les seves adhesions farem possible que aquesta ciutat reconegui la trajectòria d’unes dones pioneres en l’esport i les faci visibles a la societat i que obtinguin el reconeixement de tots els seus conciutadans.

            Per fer-ho cal  que empleneu la fitxa que teniu a l' Associació de Veïns, Vocalia de la Dona i DonaBalàfia  i ens la feu arribar.

Us agraïm per endavant la vostra participació en aquesta iniciativa i us saludem ben cordialment.
Lleida, 2009