donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 28 d’octubre del 2021

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LES IIJORNADES DE CICLISME FEMENÍ !!

 

La primera sessió del II Clínic de Ciclisme Femení s’ha realitzat durant el dissabte a Lleida. 31 dones de les terres de Lleida, Tarragona, Barcelona i Andorra han participat a la jornada. Després de la primera xerrada tècnica del matí, impartida per Marta Vilajosana, tècnica de la secció de fèmines de la Federació Catalana de ciclisme les participants han realitzat sortida amb bici de carretera, acompanyades per la ciclista lleidatana Iris Gómez, Tercera a la Volta a Portugal’21. Tècnica de relleus, com posar-se a roda, com rodar amb pilot han estat les maniobres practicades en el trajecte entre Lleida i Albesa.

S’ha aprofitat la sessió del matí per la presentació d’una campanya de sensibilització entre ciclistes i persones conductores de turismes amb l’entrega a les participants d’una enganxina per posar al cotxe i per recordar que per la seguretat de les persones que practiquen ciclisme és vital que les i els conductors de turismes mantinguin el 1,5m recomanat per la normativa quan les sobrepassin. Victor Saiz, de la comissió de marxes cicloturistes de la Federació Catalana de Ciclisme és el promotor d’aquesta iniciativa, i confia que se li pugui donar impuls a aquesta campanya amb la difusió d’aquestes engaxines. (www.safetyonbike.com)

La Sandra explica emocionada que la sortida li ha servit molt per aprendre tècnicament com millorar la circulació amb grup.

A la tarda ha estat el torn dels tallers de mecànica i core-reforçament del sòl pèlvic.

Les participants, de la mà de Sisco Checa, de la botiga Cyclebox, han après els punts bàsics a recordar pel que fa a la revisió de la bicicleta abans d’una sortida, com canviar una roda punxada, aspectes de manteniment de la bici i totes les qüestions que les participants tenien interès d’aclarir.

Laura explica que la part mecànica sempre es la més fluixa quan es fan sortides amb grups de noies, que aquest tipus de xerrades pràctiques van molt bé per anar millorant i poder ser autosuficient a les sortides.

Finalment la jornada ha acabat amb un taller de Core aplicat al ciclisme, en el qual la Miriam Cuesta, llicenciada en ciències de l’activitat física i experta en mètode Pilates ha donat pautes importants tant per aplicar les tècniques mostrades per millorar el rendiment de les ciclistes com per protegir de lesions per uns hàbits posturals no adequats.

Laia comentava que coneixien els exercicis que s’ha practicat però no la seva aplicació en la millora del rendiment i per tant ha estat molt útil.

La jornada s’ha realitzat al Centre Cívic de Balàfia i a la presentació han assistit Toni Baró, president de l’Associació de Veïns de Balàfia, Jos Farreny, presidenta de Dona Balàfia Associació, Norbert Herrera, delegat de la Federació de Ciclisme a Lleida i Núria Duch i Divina Farreny d’Esport Femení Lleida, entitat coorganitzadora del Clínic.

Demà es realitzarà la segona sessió, serà el torn de la BTT-orientació que tindrà lloc als entorns del Parc de La Mitjana.