donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 3 d’octubre del 2021

Tardor amb Pandèmia. Amb la vacuna comencem un Nou curs als Centres Cívics de Lleida amb il·lusió.

 

Bon dia.


Tot just fa un any parlàvem de començar un nou curs als centres cívics amb les activitats organitzades per les associacions veïnals. Hi vam posar totes les ganes, tota la prevenció, tota la perícia però no ni va haver prou, al cap de poc vam haver de tancar-ho tot. Totes les activitats es van tenir que anular.

La realitat de que els centres cívics són un dels llocs de trobada i aplec més socialitzadors d’un barri és una evidència. Persones de totes les edats hi acuden per estudiar,  fer esport, aprendre,  diferents activitats i algun caferet !!

Al desembre la situació va canviar. Amb l administració de les primeres vacunes es va contenir el virus, primer a les residències, després a les persones grans i posteriorment a gent de totes les edats amb consciència social. Moltes persones pensem que no en tenen els i les que no es volen posar la vacuna sense cap raó sanitària.

Vaig tenir l oportunitat d anar algun dia a administrar dosis de vacuna contra la Covid-19. Els primers temps a Lleida acudia gent de tota Catalunya. L ambient que es respirava entre administradores i vacunats ere de complicitat, de compromís, d alegria. Des d aquest altaveu d’ Ua1 ràdio i amb aquestes lletres vull retre homenatge a totes les persones que han treballat i treballen en aquest camp.

I també des d’aquest escrit retre homenatge al viròleg Albert Bruce Sabin que  va revolucionar la medicina a finals dels anys 50 descobrint la vacuna contra tres tipus de virus de la poliomielitis. Ell va renunciar a fer-se ric patentant la vacuna perquè fos d’us universal. El seu mèrit encara és més gran perquè va aconseguir que fos via oral i així s’administra. La gent més gran que ens escolta segur que ho recorda amb el terrosset de sucre. 

Ara els centres cívics recuperen les activitats, la gent s’apunta a bon ritme, coneixes l’opera?, punt de mitja, ganxet i Patchwork,  Dansa Lliure, Body-Life, etcètera

I a partir del dia 1 d’octubre dones i homes podrem tornar a compartir estones, activitats i vida a la sala Victòria dels Àngels, Maria Mercè Marçal, Rosa Fabregat, Maria Rúbies i més dels centres cívics de Lleida

 

Per cert, aquest cap de setmana no us perdeu el partit de dissabte del Cerdanyola contra el Club Patí Vila sana i el diumenge a partir de les 12 del migdia,   l’ AEM Femení. Ja sabeu, els l'equip de Lleida que estan a la màxima categoria.

 

Gràcies per l oportunitat.

Jos Farreny Justribó

Donabalafia associació i Esport femení Lleida