donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 11 de febrer del 2021

#No more matildas

 LES DONES I LA CIÈNCIA


Bon dia,

No se si us ha arribat un vídeo que ha circulat a les xarxes socials aquests dies, és titula “l’Efecte Matilda”, ho han realitzat un grup de dones de ciència i de la tecnologia en honor a la Matilda Joslyn Gage, primera activista social en denunciar la invisibilitat del treball i els descobriments de les dones de ciència al llarg de la història.

Si teniu l’oportunitat visualitzeu-lo !

Segur que els sonen noms com els de Martina Castells i Ballespí, Zoe Rosinach Pedrol,  Rosa Fabregat Armengol, Josefina Castellví Piulats o Margarita Salas Falgueras,  ...totes elles dones de ciència, la Martina, la Zoe o la Rosa, nascudes a les nostres contrades Lleidatanes, dones sàvies,  que han aportat i aporten, tot el seu talent a Lleida, a la societat i la humanitat. 

Avui aprofitem l’altaveu que ens dona Ua1 ràdio per recordar que el pròxim dia 11 de febrer és el dia Internacional de la Dona i de la nena a la Ciència. I nosaltres ens sumem a aquesta commemoració i ens inspirem en el seu testimoni. Aquest grup de científiques aprofiten l’avinentesa per assenyalar la injustícia que s’ha fet al llarg dels anys amb les dones i la ciència. S’ha de recuperar les figures d’aquestes grans dones que al llarg de la història  van aportar coneixement, estudi i experiència. Dues dades,  des de que es van crear, solament 23 dones han guanyat un Nobel de ciència o menys del 30% de la investigació  que s’ha realitzant a tot el món te una dona al capdavant. No podem parlar d’igualtat de gènere.

I mirem cap al futur, aquesta campanya ha de servir perquè les dones de ciència surtin als llibres de text i  el seu exemple i les seves aportacions serveixin de model a les nenes i les dones del futur. Per què les dones i els homes, la societat està canviant, però no prou !!

 

#No more matildas

Jos Farreny

Donabalafia associació