donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 7 de juliol del 2019

La importància de parlar de l'esport femení,

No se'n ha parlat prou. 
N'hem de continuar parlant 
d'Esport Femení d'alta competició
Dels esdeveniments esportius de primer nivell que s'han desenvolupat les darreres setmanes a Europa.
L'alta competència demostrada fa que l'esport femení prengui protagonisme: portades a la premsa, televisió, xarxes socials, articles d'opinió... a poc a poc, el posa al lloc que li correspon. 
Al Mundial de Futbol, per exemple, gaudim d'un joc competitiu, brillant, lluitador, com diu Natàlia Arroyo, ple de detalls, en uns estadis plens de gom a gom. L'Europeu de Bàsquet a Letònia i Sèrbia, l'handbol. Sort, Capital del Piragüisme des de fa tants anys, amb el mundial. La Medaterranian Cup a Burgas, Bulgària; els World Roller Games a Barcelona, on per primera vegada ho dirigeix tot una dona, Maria Moltó.
En molts d'ells han destacat esportistes lleidatanes. A tall d'exemple us passo a recordar alguns dels noms i les seves proeses.
Emma Carrasco, medalla d'or a la Medaterranian Cup infantil a la Prova de 400 estils, nadadora del Club Inefc Lleida, l'ha aconseguit amb només 13 anys.
Mònica Doria va aconseguir la medalla de plata a la segona prova de la Copa del Món de canoa eslàlom, C-1 femení. Núria Vilarrubla va ser 14a a la semifinal. I en K1 Femení, 5a posició per a Maialen Chourrat a Bratislava.
Maria Banlles, bronze sub-23 a la contrarellotge de l'estatal. També campiona de l'estat Júnior de ruta el 2018.
Les plantilles del Club Lleida Unió Atlètica que han aconseguit mantenir-se en la màxima categoria de l'atletisme estatal.
Eva Ribalta Ferrer, or al campionat d'Espanya i copa Ibèrica de triatló de llarga distància per edats.
Com més se sàpiga d'esport femení, més seguidores i seguidors tindrà, perquè les esportistes tenen talent, força, voluntat i saben competir, i també ofereixen espectacle, part molt important de l'esport.
Ua1 Lleida Ràdio, innovadora i pionera, dóna veu a l'esport femení. Mitjà de comunicació que informa i compta amb la tertúlia quinzenal d'esport femení dins del programa 'Temps afegit' de Sergi Guiu. Notícies esportives on les protagonistes són dones. La cobertura que realitza aquest mitjà de l'esport femení és d'agrair.