donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 30 de juny del 2018

Acabem el juny amb les DONES SÀVIES

En Les dones sàvies el mestre Molière satiritza la pedanteria i ridiculesa de l'aristocràcia del seu temps. I és que a Les dones sàvies tots els personatges, tret de la criada Martina, estan marcats per la seva irrellevància humana i intel·lectual. El pare és un calçasses dominat per una dona amb un fals amor per les arts i fascinada per un engalipador lletraferit que respon al nom de Cunill. Les dues filles en realitat només pensen a casar-se, i la tieta està convençuda de ser una bellesa irresistible. Fins a vuit personatges que els dos actors es reparteixen en un fascinant exercici de fregolisme, sigui girant una bata o posant-se una còfia o una perruca.
És un magnífic espectacle d'estil clown que respecta no tan sols l'argument sinó també part del text original, amb les seves màximes irrefutables...
LES DONES SÀVIES. 75 min. Català. 1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.