donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 17 de maig del 2018

"No és no: És adequada la resposta jurídica a les agressions sexuals?" Dilluns, 21 de maig de 2018, 19.30h, AULA MAGNA IEI PER SABER-NE MÉS, CLIQUEU ELS ENLLAÇOS!

El terme "violència contra les dones" de vegades s'utilitza erròniament, sovint fent una mala traducció del terme en anglès, com a sinònim dels termes "violència de gènere" o fins i tot de "violència domèstica" (o "violència masclista", "violència sexista"). En aquest cas, l'expressió "violència de gènere" és la que es fa servir en sociologia, a partir del concepte gènere, referit als comportaments socials de les persones "justificats" per la pertinença a un dels sexes.
Malgrat que els conceptes poden tenir similituds i coincidir en alguns casos, la violència domèstica és aquella que s'exerceix dins de l'àmbit familiar, sovint dins mateix de la família nuclear. Inclou el cas de la dona maltractada o assetjada per la seva parella però també altres tipus de violència, com quan en són víctimes els menors per part dels seus familiars, per exemple.[5]
D'altra banda, la violència de gènere pot tenir lloc en relacions homosexuals o heterosexuals, i, encara que sovint és envers les dones, també pot ocórrer a un home, per part de la seva parella. El terme "violència de gènere" és actualment el preferit per grups i associacions feministes i és aquell que s'utilitza en la legislació espanyola en la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.
Cal assenyalar que a escala legislativa de Catalunya, la llei 5/2008 de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista proposa una ampliació del terme "violència masclista". El Protocol per a l’abordatge de la violència masclista estableix l’itinerari territorial d’atenció, la relació de serveis implicats, la xarxa de coordinació interprofessional, i els estàndards de serveis que fixen els criteris d’actuació que s’han d’aplicar en qualsevol intervenció.  Els objectius són:
  • contribuir decisivament a l'erradicació de la violència masclista a partir d'un model d'intervenció que situa les dones com a subjectes actius de l'atenció
  • donar una resposta social i institucional integrada i satisfactòria a les dones afectades per violència masclista
  • establir una xarxa territorial i coordinada que vetlli pel desplegament i millora d'un model d’intervenció integral
  • minimitzar la victimització secundària de les dones en situació de violència masclista