donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 28 d’agost del 2024

CARTA D'AGRAÏMENT DE LA FESTA MAJOR DE BALÀFIA

AGRAIMENT A jogegant PEL VÍDEO

CARTA D’AGRAÏMENT PER LA FESTA MAJOR DE BALÀFIA

Gràcies, jovent! Gràcies, Comissió de Festes de l’AV! Gràcies, AV! Gràcies, famílies! I, gràcies, Lleida! per haver fet possible la millor Festa Major del barri.

 

La Junta de l’Associació de Veïns de Balàfia volem fer palès el nostre agraïment per la gran participació que hi ha hagut a tots els actes de la FESTA MAJOR DE BALÀFIA, que la nostra Comissió de Festes ha organitzat pel gaudi de totes les ciutadanes i ciutadans del nostre barri i també de Lleida i de la comarca.

Aquest 2024 hem gaudit de la Festa Major més multitudinària i participativa dels darrers anys, amb uns pregoners de luxe. Orgulloses de comptar amb uns professionals de la salut, exponents de la Lleida participativa, lluitadora i moderna del s. XXI.

Hem “disfrutat” d’una festa familiar, amb la Plaça de les Magnòlies de gom a gom, la Plaça Maria Aurèlia Capmany curulla de participació en el “Dia de la ”Xaladura”, amb l’ Aquazumba al matí a les piscines municipals i la Trobada Country, el sopar popular patrocinat pel Restaurant “Gran Plaça”, l’exhibició de balls de la Casa de Andalusia i el concert de la Joana i el Víctor.

Sabem que hi ha famílies del nostre barri que pateixen veritables dificultats, rebuig, incomprensió, negació i intolerància. Per això, hem apostat per una Festa Major potent i plena d’optimisme. La gent, la nostra gent, heu respost amb una afluència massiva i especialment alegre.  

La xocolatada -gràcies, Plusfresh!-, gràcies a la penya “Los Julandrones”, al CTI, a l’Oliver Villas Fotògraf i a “Punt d’Estudi”!, sempre fidels. Hem compartit, a la Plaça Maria Rosell, una vetllada plena de poesia i testimoni d’estimació. Al ball de la nit,  St. Bartomeu, en honor del qual celebrem la festa, ens va fer una “broma”, però vam poder gaudir de la música i de la bona companyia. 

En l’àmbit de la cultura popular, les sardanes i les havaneres, amb una reeixida actuació i, naturalment, la degustació del rom cremat. El torneig de les bitlles, amb la incorporació de les bitlles de les dones de donabalafia associació, i el nou equip de petanca de l’AV han bastit una oferta que manifesta la potència de les nostres tradicions.

Sant Bartomeu, ha tingut la missa, especialment emotiva pel comiat  dels Pares Claretians que tants anys han estat i han ajudat al barri i que rebran el 2n Premi Balàfia, com a reconeixement, abans del seu comiat; i les autoritats, les pubilles i l’hereu, sempre atentes i atenent en tot, sobretot en la visita de les Residències d’avis del barri, apropant-los l’emoció d’aquests dies.  També compartida amb els nois i les i els educadors de Sant Joan de Déu, gràcies!

En l’àmbit esportiu, ha triomfat el tradicional Torneig d’Escacs, organitzat pel Club Escacs Balàfia. La matinal de Zumba amb el Gimnàs Royal i hem signat el conveni de col·laboració amb el Club ciclista “Bike Sport”, un dels pocs encapçalat per una fèmina. La vigilància de la Guàrdia Urbana de forma constant i discreta ha facilitat que la Festa s’hagi desenvolupat  en pau i harmonia. És molt d’agrair!

Les cucanyes, el Concurs de Dibuix, el Taller de Ciència.  El Teatre infantil -amb la Pantomima- fruit de la col·laboració amb la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, ha aportat la mirada necessària i transformadora de la perspectiva intercultural i de gènere; a destacar, també, el Punt Lila/Rainbow, d’informació i atenció.

 L’intercanvi de llibres i de xapes, amb la festa Holi i de l’escuma, junt amb una oferta de firetes cada cop més completa i la cercavila del primer dia,  han delectat petits i grans. Els joves, han treballat incansablement, “moltes gràcies”!  Sou el nostre futur i el preveiem brillant pel barri de Balàfia.

Aquest tipus d’activitats sempre poden generar algunes molèsties. Per això, volem agrair la paciència i col·laboració de tot el veïnat.

           Compartim la informació de que Balàfia se situa a les xarxes socials amb la seva pàgina web,  l’Instagram dels Joves, Som Balàfia i donabalàfia. Gràcies a les persones que ho dinamitzen voluntàriament.

Per acabar, reiterem l’agraïment a les més de 70 persones voluntàries que han ajudat al desenvolupament de la nostra Festa, als comerços, a les entitats i a les institucions, pel seu suport.  

En resum, MOLTES GRÀCIES! I, com diu la cançó:

 “... fins l’any que ve“

 La Junta de l’AV Balàfia.

La Comissió de la Festa Major de Balàfia  2024

Grup de Joves de Balàfia

 

                    associacio@balafia.org                                        www.balafia.org