donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 18 de novembre de 2021

25 de novembre de 2021 A BALÀFIA FEM ACCIONS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA. LECTURA DEL MANIFEST

 

MANIFEST CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El 25 de novembre de 2021, un any més, llegirem el manifest contra la violència de gènere amb totes les mesures de seguretat per a la protecció de la covid-19. Així mateix, us animem a que als vostres barris, entitats, trobades d’esport, etc., llegiu un manifest,  el vostre, l’institucional o el del món de l’esport. 

Ø  A Balàfia no volem més dones assassinades a mans de la seva parella o ex-parella

.

Ø  A Balàfia lluitem per l'eradicació de les violències masclistes.

 

Ø  A Balàfia ens movem perquè el 25 de novembre romangui  en el record.

 

Ø  A Balàfia volem que les joves surtin de nit, sense por a ser agredides.

 

Ø  A Balàfia rebutgem totes les accions, comentaris i acudits que és fan ressò de la discriminació de les dones i que denigren la seva imatge. 

 

Ø  A Balàfia ens adrecem als homes que esteu en contra d’aquestes violències i us interpel·lem:

- Vosaltres sabeu quan un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen!

- Talleu les cadenes de transmissió d’aquestes violències!

- És hora de que feu responsables als agressors i que hi intervingueu!

Ø  A Balàfia ens sentim especialment dignes, compungides... I aixequem la veu per llegir el manifest de la marea lila a la marxa silenciosa en el mes més violeta de l’any, el novembre, on la lluita i la visibilització de la violència de gènere ressona a la societat amb més contundència.

Són moltes les dones que fan “d’altaveu” i criden fort i clar: “Ja n’hi ha prou de violència contra les dones”. Catalunya, tota Catalunya, suspèn en la lluita contra la violència de gènere.  Objectivament, les estadístiques ens situen en el segon lloc de l’estat on hi ha més morts de dones, per violència.

 

Ø  A Balàfia tenim clar que la desigualtat de gènere és un fenomen estructural. 

La societat, tota la ciutadania hem d’esdevenir una eina que permeti una representació d’una societat més justa i acurada on, tant dones com homes, gaudeixin d’una representació equitativa, creativa i diversa.

Ø  A Balàfia volem trencar amb la normalització de les dones com a víctimes al  mitjans de comunicació.  Volem recordar que, en general, es construeixen relats en audiovisuals, a la publicitat, a la ficció o als informatius, on es visualitzen a les dones, com una víctima natural. Les dones som la imatge del dolor i la tragèdia. És habitual trobar, les dones o la feminitat il·lustrant les conseqüències de conflictes bèl·lics o altres formes de violència. L’ús continuat de les dones com a imatge de l’horror perpetua la seva condició de víctimes.

 

Ø  A Balàfia volem recordar que els drets de les dones són drets humans i que s’ha de tractar la violència masclista com una violació dels drets humans. 

Cal mostrar la violència masclista, tal com diu la llei, com una manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones que es produeix, descaradament o subjectivament, a través de diversos mitjans i en diferents àmbits. 

Ø  A Balàfia ens mobilitzem contra les violències de gènere.      

T’apuntes a la missió? 

Gràcies