donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 22 de novembre del 2014

MANIFEST DEL MÓN DE L'ESPORT : NO MÉS VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES



  ADHESIÓ DEL MÓN  DE L’ESPORT AL MANIFEST INSTITUCIONAL
      PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES 
   25 de novembre de 2014 
La violència contra les dones és una violació greu dels seus drets fonamentals i  és per això que és imprescindible que tota la societat, homes i dones, lluitem per denunciar i eliminar qualsevol tipusde discriminació.
Són molts els avenços que s’han fet dur ant els darrers anys en la nostra societat i, tot i així,
en queden molts més per fer ja que encara avui en dia es segueixen vulnerant els drets de les dones, la nostra dignitat i la nostra llibertat personal i aquest fet va més enllà de la injustícia i la crueltat.
Actualment les dones segueixen sent assassinades pel fet de ser dones i totes les mesures preses seran insuficients fins que hi hagi una autèntica transformació en les relacions de parella i en els seus models de comportament, sentimentals i afectius. La prevenció de la violència passa per la construcció de nous models de relació entre els sexes, basats en l’equitat, el reconeixement i el respecte a la diferència potenciant la paraula, el diàleg i l’escolta.
Des del món de l’esport volem aixecar la veu, ferma, alta i clara, per denunciar la vulneració constant dels drets humans que suposa la violència contra les dones i aconseguir que la paraula dona deixi d’associar-se a debilitat o dependència.
Reivindiquem fermament la necessitat de promoure un canvi de mentalitats que faci que el maltractament contra les dones sigui impensable, un crit a favor de la dignitat, el respecte i la llibertat a les persones.
Des de la nostra entitat signem aquest manifest i volem que els valors que es desprenen de l'esport que practiquem (l’esforç, el treball, el sacrifici, la lluita, el respecte, la superació...), es transfereixin a tots els àmbits de la nostra vida i de les persones que ens envolten i per això des d’ aquí mateix, a peu de pista :
-reivindiquem el dret de totes  les dones a viure lliures de violència
-condemnem totes i cada una de les manifestacions de violència masclista,
- i ens comprometem amb el nostre esforç eradicar-la