donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 11 de gener del 2014

Escoltem les pedres. Acte inaugural de la commemoració del Tricentenari de 1714 a Catalunya.

 La Seu Vella de Lleida és l'escenari escollit per a l'acte inaugural de la commemoració del Tricentenari de 1714 a Catalunya.
Organitzador: Generalitat de Catalunya

11.01.2014
Horari: 12h
Turó de la Seu Vella,
Lleida

http://www.turoseuvella.cat/tricentenari-1714-2014/presentacio
Tal com destaca el director artístic de l'acte, Josep Maria Mestres, el marc en què es representa l'acte és protagonista directe dels fets que es commemorem.  Sempre recordaré la primera impressió en posar els peus a la Seu Vella de Lleida, en creuar l'imponent claustre i penetrar a la no menys espectacular basílica: una esgarrifança. Una esgarrifança provocada d'una banda per l'harmonia i la bellesa de l'espai i de l'altra per la constatació de les agressions que ha sofert des del 1707, quan fou convertida en caserna militar per ordre de Felip V, i posteriorment en ser utilitzada com a camp de concentració durant la Guerra Civil, després altra vegada com a caserna militar... Tot plegat fins al 1948, quan s'inicia una etapa de restauració i es restitueix el meravellós conjunt monumental al seu veritable i legítim propietari: el poble, la ciutat de Lleida”. 

Aquest 11 de gener, a la Seu Vella de Lleida, es retrà homenatge a una gent que, ara fa més de tres-cents anys, van lluitar i van donar la vida per preservar els drets i les llibertats del seu país. Serà la commemoració d'uns fets històrics, però també la celebració del ser, de l'existir com a poble. Sense cofoisme, però reivindicant amb força una cultura i una idiosincràsia particulars: les nostres. Mirarem enrere sense rancúnia, però també sense por. Perquè volem entendre què ens ha passat des d'aquell primer Onze de Setembre heroic i fatídic. I ens hi ajudaran les veus d'una mostra dels nostres creadors incontestables de tots els temps: Guimerà, Rusiñol, Maragall, Sagarra, Carner, Màrius Torres, Pla, Espriu, Candel, Martí i Pol... Hi posarem la música de l'època (Domènec Terradellas, Francesc Valls, Händel...), però també la d'ara (Josep Prenafeta, Albert García Demestres...), i sentirem com ressona tot plegat a les parets de la Seu Vella de Lleida. I és possible que, si escoltem amb atenció, les pedres també ens parlin i ens ajudin a trobar els camins d'un futur més just i esperançador.
  La Seu Vella, un espai emblemàtic dins dels fets de la guerra de Successió, que va caure el 1707, va veure el saqueig de la ciutat, i va viure la seva reconversió en caserna militar. L'acte inaugural, dins d'aquest context històric, retrà homenatge a unes pedres el testimoniatge de les quals ens introdueix en l'any commemoratiu. Un espectacle on el so, la llum i l'espai simbòlic ens submergiran dins de l'atmosfera sensible que el programa d'actuacions del Tricentenari a Catalunya vol assolir: una mirada constructiva del passat cap al futur. 
http://www.turoseuvella.cat/tricentenari-1714-2014/presentacio