divendres, 8 de maig del 2015

Una història que no et deixarà indiferent :Núria Gallart Guivernau, guanyadora de la X edició de la Beca de recerca Cristina de Pizan amb el projecte “La Maseta: de la llegenda a la història”, ens ho explicarà a Balàfia el 27 de maig

 en commemoració del 28 de maig
dia d'acció per la Salut de les Dones
una història que no et deixarà indiferent
DONA,  CUIDA LA TEVA SALUT
Aquests dies a la Comissió Permanent del CNDC (Consell Nacional de Dones de Catalunya) estem debaten la  proposta de declaració sobre el paper del en les decisions que afecten la salut de les dones i del conjunt de la població.
http://www.veredictas.com/index.php?md=premis&accio=guanyadors&id_categoria=157

Proposta de declaració del GT Salut perquè sigui adoptada pel Ple del CNDC
 Des del CNDC demanem una millor coordinació i participació del CNDC en els òrgans de govern en els quals es prenguin les decisions que afecten la salut de les dones.
Entre els anys 2012 i 2013, vàrem analitzar les necessitats socials i sanitàries de les dones i vam elaborar un document, fruit del treball col·lectiu per a la detecció d’aquestes necessitats, segons el qual fèiem diversos requeriments que vam transmetre al Departament de Salut.
Algunes de les demandes referents a la salut sexual i reproductiva van tenir cert ressò a la Comissió Assessora de l’atenció maternoinfantil i d’atenció a la salut afectiva, sexual i reproductiva en les reunions mantingudes durant el 2013 i el 2014. En aquestes, vàrem poder expressar inquietuds i fer les demandes necessàries, però no hi ha hagut un retorn clar i concret. En altres temes no hem pogut tenir cap interlocució.
Pensem que les polítiques que afecten la salut de les dones i les d’atenció sanitària no van en bona direcció, ja que no hi ha els recursos necessaris per fer front a les necessitats sorgides arran de la crisi econòmica i de les polítiques d’austeritat i deixen per al sector privat moltes de les actuacions d’urgència social. Així mateix, no considerem assegurada la universalitat de l’atenció sanitària.
A més, veiem com una part dels recursos es traspassen de la sanitat pública a la privada amb diverses estratègies, com la reducció de l’activitat en els centres sanitaris públics -que havien assolit amb força qualitat encara que en alguns casos es necessitaven millores- traspassant així  l’atenció sanitària a centres privats, o com el canvi del model sanitari -que en aquests moments és públic però amb diverses formes de gestió publica/privada- que acaba amb els centres i els models completament públics malgrat que la gestió privada ha comportat pitjors ràtios d’atenció i mecanismes de control insuficients.

Per tot això,

Les organitzacions de dones que formem part del CNDC volem fer palesa la necessitat de ser tingudes en compte en les decisions que afecten la salut de les dones i del conjunt de la població, incloses les decisions de gestió, ja que considerem que els models d’atenció social i sanitària no són neutres.

                                                         Barcelona, Tarragona Lleida i Girona 29 d’abril de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada