dissabte, 30 d’octubre del 2021

BONA CASTANYADA

 Any rere any celebrem a Catalunya una tradició dels Països Catalans. Degustant castanyes i ‘panellets’ al ritme de ‘Marrameu torra castanyes’, entre altres cançons populars.

Us desitgem una Bona Castanyada!

Us deixem amb la lletra de la cançó més popular per aquesta data.

 Marrameu torra castanyes

Marrameu torra castanyes

a la voreta del foc.
Ja n’hi peta una als morros,
ja tenim Marrameu mort.

Pica ben fort, pica ben fort
que piques fusta, pica ben fort.

Marrameu i Marrameua
s’emboliquen en un llençol.
Feien veure que era un home,
i era una fulla de col.

Pica ben fort, pica ben fort
que piques fusta, pica ben fort.

Marrameu ja no s’enfila
Per terrats ni per balcons
que té una gateta a casa
que li cus tots els mitjons.

Pica ben fort, pica ben fort
que piques fusta, pica ben fort.

Aquí teniu una fantàstica recepta de panellets:

Recepta Panellets

Ingredients: 600 g de pinyons, 3 ous.
Per a fer la massa de massapà: 500g d’ametlla en pols, 500g de sucre, 100g de moniato cuit, 75g de clara d’ou.

Elaboració:
Aconseguir una massa fina barrejant bé tots els ingredients.
Deixar-la reposar a la nevera un mínim de 24 hores, embolicada en un drap humit.
Fer boles d’uns 20 g, arrebossar-les amb l’ou i enganxar-hi una ametlla tallada fina fent una mica de pressió.
Utilitzant un pinzell pintar els panellets amb ou.
Posar-los al forn a 230 ˚C – 250 ˚C uns 10 minuts, amb una llauna untada amb oli, fins que s’hagin daurat.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada