dijous, 30 de juny del 2016

AMUNT ESPORT FEMENÍ. AMUNT!! Granollers CUP 2016 i CONTINUEM LA NOSTRA TASCA DE PROMOCIÓ I VISIBILITZACIÓ

La Plaça de la Porxada de Granollers va acollir el dimecres la presentació dels equips de la 
Granollers CUP
FOTO (Eduard Omedes - MD)
Avui ens agrada presentar La Granollers Cup, aquest petit gran tresor, com l'ha qualificat el periodista Lluís Carles Pérez. A prop de 5.000 jugadors i jugadores de 347 equips de 18 països realcen el tercer millor torneig internacional i europeu de l'handbol de base. "És el nostre producte estrella i un orgull per al club", diu el gerent del Granollers.. Des d’alevins fins a júniors, tant nois com noies, participaran en aquest torneig, considerat el segon més important del món en la seva categoria. L'esdeveniment, ha començat el 29 de juny i acabarà el dia 3 de juliol. 
L' organizació ha fet un esforç de difusió activant la web ‘www.granollerscup.cat’, Twitter @GranollersCup i el hashtag #GCup2015.  'Diversió i amics' l'eslògan de la Granollers Cup, aquest petit gran tresor.
Continuant la nostra tasca de PROMOCIÓ I VISIBILITZACIÓ DE L'ESPORT FEMENÍ EN TOTS ELS ÀMBITS ENS REUNIM AMB TOTES LES INSTITUCIONS PROPERES PER TAL DE DIFONDRE EL NOSTRE MISSATGE. HO HEM FET JA AMB LA REGIDORA D'IGUALTAT I LA D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE LLEIDA, ELS ACOMPANYAVEN ELS TÈCNICS RESPONSABLES DE L'ÀREA.
US TINDREM AL CORRENT DE LES NOVETATS QUE SORGIRAN D'AQUESTA TROBADA.


dimecres, 29 de juny del 2016

Proposem una família compartint equitativament el repartiment de responsabilitats domèstiques i familiars.

La majoria de persones admiradores de la campanya són dones d’entre 25 i 44 anys, tot i que els homes també hi són presents en un 30%. El grup d’edat on hi ha una menor participació són els joves d’entre 13 i 17 anys. Tot i això, cal destacar que la major part d’amistats de la campanya són associacions, casals i punts d’informació juvenil. Les associacions de veïnatge, de dones, casals d’infants, centres cívics i entitats del 3r sector, també han fet amistat amb “Compartim els temps” en els darrers mesos. A través del facebook s’ha aconseguit traspassar fronteres fent amics i amigues a les illes Balears, el País Valencià, Andorra, així com a d’altres punts de l’Estat. De manera més minoritària, també ha arribat a Llatinoamèrica i a alguns països europeus.
Deu consells per promoure la coresponsabilitat
A continuació trobareu deu idees per fomentar la implicació de totes les persones de la teva llar en les feines domèstiques:
1.   Dialogar amb els membres de la llar sobre la importància del repartiment equitatiu de les responsabilitats i tasques domèstiques i dels beneficis que comporta.
2.   Negociar i organitzar torns per realitzar les tasques domèstiques entre totes les persones de la llar.
3.   Planificar les tasques setmanals de manera que tothom tingui temps de gaudir del lleure.
4.   Educar als infants en el valor de la coresponsabilitat, atorgant-los responsabilitats en l’àmbit domèstic, segons la seva edat.
5.   Reconèixer la importància i l’esforç que suposa el treball domèstic i de cura perquè tots i totes ens hi sentim bé.
6.   Ensenyar habilitats domèstiques a les persones que no les han fet mai, per tal que puguin aprendre a fer-les.
7.   Fer una tasca quotidiana en equip pot resultar molt més divertit i estalviar esforços.
8.   Col·laborar per mantenir la casa neta i endreçada, per tal d’evitar destinar més temps del necessari a les feines domèstiques.
9.   Consensuar una bona organització de les tasques domèstiques més farragoses, per tal que no recaiguin sempre sobre la mateixa persona.
10.               Buscar sempre un temps per compartir en família una estona de descans després de fer les feines



dimarts, 28 de juny del 2016

El Gènere i la conciliació de la vida familiar i laboral

L’objectiu de la conciliació familiar i laboral és el desenvolupament d’una societat més igualitària i més justa. Aquest objectiu, que és molt ambiciós i programàtic, la major part de les vegades no és compleix.
Mirem la realitat diària: una família en la qual els dos treballen, qui és la persona que (quasi) sempre demana el permís per malaltia dels nens? I en cas de malaltia o cura de familiars? I en el cas que algú dels dos és tingui que quedar a casa, per qualsevol motiu personal o familiar, qui és el que sacrifica (quasi) sempre la seva carrera professional? No podem oblidar que son aproximadament el 97’70 de les dones treballadores ,les que tenen un contracte a temps parcial per poder alternar el treball de les persones dependents i obligacions familiars, front al 2,30 del homes. No podem oblidar que el contracte a temps parcial , perjudica netament a la dona, al percebre menys salari; amb unes futures pensions més baixes; impossibilitant la promoció professional i dificultant l’ocupació de llocs de rellevància laboral; amb precarietat laboral… No podem oblidar que, el 95,90 de les excedències que és demanen ,per cura de fills i familiars, ho fan les dones, front al 4,10 del homes?
Això demostra que, a més de la desigualtat a la que s’enfronta la treballadora en el mon laboral, la falta de coresponsabilitat entre l’home i la dona en els àmbits familiars i domèstics és patent. Si únicament demanen reduccions de jornada, permisos i excedències les dones és que alguna cosa falla en matèria de conciliació. Aquesta és converteix en una trampa per elles.
Per altra part, els empresaris tampoc creuen en la conciliació del seus treballadors i és demostra quan solament el 6 % dels empresaris la consideren prioritària. Els emprenedors han de saber que :a)la conciliació no va en contra de la bona marxa de l’empresa ;b) la conciliació no suposa treballar menys, sinó millor. c) no suposa un cost per l’empresa sinó una inversió. d) No empitjora els resultats de l’organització, sinó que en tot cas els millora; e) el percebre un salari en metàl·lic, és important, però no ho és tot; també és important el percebre un salari “emocional”, consistent en humanitzar el tracte en les persones i ajudar a crear un millor clima laboral i un entorn de treball més positiu.
Encara no hem après, malgrat els anys transcorreguts, que l’aplicació per part de les empreses d’un model conciliador, comporta unes conseqüències molt positives tant per als treballadors/res i com per les mateixes empreses: més satisfacció, equilibri, participació, implicació, compromís i motivació laboral; més estabilitat familiar i per tant social; increment del rendiment i de la productivitat (Espanya és un dels països amb una menor productivitat malgrat els llargs i dilatats horaris que tenim; no podem oblidar que amb conciliació la productivitat augmenta fins a un 19 %); per altra part també disminueixen les tasses d’absentisme; és redueix considerablement l’estrès i els conflictes laborals i les persones amb més talent i més qualificades és volen quedar dins de l’empresa.
La Llei 39/99 de mesures de conciliació de la vida familiar, personal i laboral de les persones treballadores ,ha suposat un important avanç al respecte, però té moltes llacunes.
Si volem una conciliació real, és del tot necessari: 1.-un més just repartiment de responsabilitats familiars; 2.-una major igualtat d’oportunitats entre dones i homes en el treball; 3.-una major qualitat de vida de la família i del seu entorn; 4.-una major preocupació per l’educació dels nens; 5.-la no perpetuació de la divisió del treball en funció del gènere i que la maternitat no suposi, en cap cas, una desavantatge respecte als homes.6.- una major sensibilització i educació, que és una eina fonamental per ser més lliures, iguals i tolerants;7.- cal també ensenyar des de l’escola un millor repartiment de responsabilitats, per a canviar les actituds de les noves generacions; 8.- També és necessari programes i mesures per universalitzar la conciliació tant a treballadors com a treballadores; 9.-cal una reforma, consistent en una racionalització horària en profunditat, entesa com un equilibri entre treball i i família. Horaris més flexibles en l’entrada i sortida del treball; reducció de la pausa del dinar; acumulació d’hores de treball per utilitzar-les quan és necessitin i fixant un topall racional a l’hora de la sortida ( en aquest país es surt de la feina dues hores més tard que la gran part del europeus, el que impedeix la conciliació entre el treball i la resta de necessitats vitals),per tant s’ha de canviar la cultura presencial per la cultura de l’eficiència; 10.-Cal potenciar els permisos de maternitat i paternitat amb l’objecte de que els dos siguin iguals, intransferibles i remunerats, tant per a dones com per a homes.
Finalment s’ha de dir que en la conciliació familiar i laboral han de participar no solament les empreses, aplicant polítiques d’igualtat i implantant mesures de conciliació laboral sinó també les Administracions Públiques, donant suport a la igualtat d’oportunitats i dissenyant polítiques publiques; els sindicats impulsant mesures de conciliació en la negociació col·lectiva; els treballadors, exercitant els seus drets amb responsabilitat i la família compartint equitativament el repartiment de responsabilitats domèstiques i familiars.

diumenge, 19 de juny del 2016

El Balàfia Vòlei Lleida ha creat la secció femenina amb la voluntat de fer créixer el club però, sobretot, per donar resposta a la petició que molts de vosaltres ens havíeu traslladat. #amuntbalafia

Us volem anunciar una notícia molt important per al club Balàfia Vòlei  i per Lleida, va sortir publicada al diari Segre. El Balàfia Vòlei Lleida ha creat la secció femenina amb la voluntat de fer créixer el club però, sobretot, per donar resposta a la petició que molts de vosaltres ens havíeu traslladat. 

Aquesta nova àrea neix amb la voluntat de donar continuïtat, en primer lloc, a les nenes que formen part de la nostra escola de vòlei i, en segon lloc, per donar cabuda a totes aquelles noies que volen formar part del nostre club. Per tant, queda clar que aquesta secció no es crea per crear cap competència amb l'altre club femení de la ciutat, sinó amb l'objectiu de fer més fort el nostre esport a les nostres terres i, amb això, enfortir-lo en l'àmbit català. 


Sabeu tots i totes els que formeu part del nostre club quina és la nostra manera de treballar i que si hem decidit ara fer créixer el club amb la secció femenina és perquè creiem que després de 6 anys intensos de treball hem recuperat el voleibol masculí i hem consolidat aquest projecte (que era el principal objectiu quan es va crear el club) i que ja som un dels referents a Catalunya i els nostres equips també han participat ja en competicions estatals. El segon motiu pel qual ens hem decidit per tirar endavant amb la secció femenina és perquè l'estructura directiva del club també creix i incorpora com a director esportiu d'aquest àrea el Xavi Balsells (fins ara havia estat l'entrenador de l'equip juvenil del club i jugador a l'equip de 1a Nacional i, a més, compta amb un gran currículum com a entrenador ja que va formar part del cos tècnic d'un equip femení de Superlliga). Per tant, doncs, des de la junta directiva tenim la plena confiança en el Xavi i en aquest nou projecte, que serà sens dubte igual d'exitós que ho està essent l'àrea masculina.


Finalment, per a tots aquells/es que estigueu interessats/des en saber més detalls d'aquest projecte (pares, mares, jugadores) ens trobareu al pavelló Juanjo Garra. Us donarà informació els directors esportius del club Xavi Balsells (femení) i Mario Martínez (masculí), es resoldran tots els dubtes que us puguin sorgir, alhora que us explicarem el funcionament del club.


Moltes gràcies  
 Vanesa Ortega
Àrea comunicació i relacions institucionals
Club Balàfia Vòlei Lleida

divendres, 17 de juny del 2016

Dia Internacional de l’Educació no Sexista”21 de juny

Volem una societat que els nens i les nenes tinguin llibertat, que no sigui racista, que sigui respectuosa amb totes les persones, amb l’ entorn en el qual vivim, amb els animals, que qüestionin els pilars socials que semblen intocables però que es poden canviar, de manera que no transmetin la competitivitat com un valor, ni siguin generadors o legitimadors de jerarquies que subordinen i humilien i fomenten la violència.
 Volem una societat que no faci una transmissió de valors diferents segons el sexe, ni potenciïn capacitats ni habilitats diferents segons el sexe. 
Volem una educació no sexista
En nom de la cultura no volem discrimiació
Volem reflexionar sobre la fractura digital de gènere en l'àmbit de les tecnologies
Amb motiu del Dia Internacional de l’Educació no Sexista, l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Ensenyament, organitzen el dia 1 de juliol de 2016 la “V Jornada amb motiu del Dia Internacional de l’Educació no Sexista” dedicada a la posada en comú dels aspectes més rellevants en l'avanç cap a la igualtat de gènere en el sistema educatiu així com a l’intercanvi d’experiències coeducatives que es realitzen tant en l’àmbit d'aula com de centre i comunitat educativa. 

 La jornada té per objectiu reflexionar sobre la fractura digital de gènere que existeix en l’àmbit de les tecnologies i intercanviar experiències coeducatives realitzades en centres educatius.

diumenge, 12 de juny del 2016

S'ha de valorar més l'Esport Femení per aconseguir bones esportistes i s'ha de treballar molt bé i en bones condicions. #Dona&sport2.0

Promoció Esport Femení
Parlem 8taularodona dona i esport,escacs futur,bàsquet Balàfia
Continuem treballant per la 8taularodona DONA I ESPORT. Reunió amb la regidora de Polítiques d'igualtat de l' ajuntament de Lleida Sra. Sara Mestres, per parlar de dones i esport a ressò de La Declaració de Brighton que ofereix un ampli conjunt de principis per al desenvolupament d'oportunitats per a les dones i l'esport i que te com a Objectiu primordial:desenvolupar una cultura esportiva que permeti i valori la plena participació de les dones en tots els aspectes de l'esport".
Es reconeix el gran valor de l'esport que, una vegada practicada justa i equitativament, enriqueix la societat i l'amistat entre les nacions i ofereix una àmplia gamma de beneficis a les persones. Promou la contribució que les dones poden fer amb l'esport i el fet que la participació en l'esport pot enriquir, realçar i desenvolupar la vida de les dones.
La Declaració reconeix que les activitats esportives i esportives són un aspecte integral de la cultura de cada nació,  posa en relleu les desigualtats que existeixen en els nivells de participació i oportunitats per a les dones i les nenes en comparació amb els homes i els nens. A més, identifica que les dones segueixen estant poc representades en els mitjans de comunicació,
en la gestió, coaching i arbitratge, en particular en els nivells superiors i que sense les dones líders, prenedors de decisions i models a seguir dins de l'esport, la igualtat d'oportunitats per a les dones i les nenes no s'aconseguirà.
La Declaració va dirigida a tots els governs, autoritats públiques, organitzacions, empreses, centres educatius i de recerca, organitzacions de dones i individus que són responsables de, o que influeixen directament o indirectament, la conducta, el desenvolupament o la promoció de l'esport o que de qualsevol manera involucrats en l'ocupació, l'educació, gestió, formació, desenvolupament o la cura de les dones en l'esport. Està destinat a complementar tots els estatuts esportius, locals, nacionals i internacionals, lleis, codis, normes i reglaments relacionats amb la dona o l'esport.
Es tracta d'un compromís de les organitzacions governamentals i no governamentals i totes les institucions involucrades en l'esport per aplicar els principis enunciats en la Declaració mitjançant el desenvolupament de polítiques, estructures i mecanismes que permeti
• Assegurar que totes les dones i les nenes tenen l'oportunitat de participar en l'esport en un entorn segur i propici que conserva els drets, la dignitat i el respecte de la persona
• Augmentar la participació de les dones en l'esport en tots els nivells i en totes les funcions i rols
Assegurar que els coneixements, experiències i valors de les dones contribueixen al desenvolupament de l'esport
• Promoure el reconeixement de la participació de la dona en l'esport com a contribució a la vida pública, desenvolupament comunitari i en la construcció d'una nació sana, 
• Promoure el reconeixement per part de les dones en el valor intrínsec de l'esport i la seva contribució al desenvolupament personal i estil de vida saludable.
La Declaració defineix deu principis en què es convida a tots els involucrats en l'esport per aplicar mitjançant el desenvolupament de polítiques, estructures i mecanismes. Aquests són en els punts clau:
• Equitat i Igualtat a la Societat i l' Esport
• Instal · lacions
Escola

Hem exposat a la regidora de Polítiques d'Igualtat de Lleida que creiem que el principal per fomentar-lo és primer que els mateixos clubs apostin per l’esport femení i si aquests aposten, després vindran les institucions, ajuntaments, diputacions, generalitat,  la premsa, el treball ha de ser conjunt, si no aposten per l'esport femení malament anem. No hi ha dubte que sense els mitjans de comunicació tampoc anirem molt lluny i que són una part fonamental perquè l’ esport femení es valori més. Creiem  que surten poc les esportistes als mitjans tot i que més que anys anteriors. El que passa és que és insuficient, i si sortim és un quadradet petit. Creiem que la cobertura és molt poca. Lleida ha de ser pionera !!

dimarts, 7 de juny del 2016

GAUDIM A LA PLAÇA. DIVENDRES A GAUDIR!!

“Gaudim a la plaça” 

porta a Balàfia jocs, esport i tallers per a infants i famílies

La Taula d’Infància, adolescència del barri de Balàfia clourà el divendres 10 de juny el curs 2015-16 amb la festa “Gaudim a la plaça”. La 2a edició d’aquesta iniciativa portarà a laplaça de Ma. Aurèlia Capmany, al costat del Centre Cívic, jocs, esport i tallers per a infants, joves i famílies. De les 17 a les 20 h, es podrà gaudir de les activitats preparades: racó de manualitats, taller de llana cardada, escacs, jocs de taula, partits de voleibol, jocs d’aigua, bitlles, gimcana esportiva en anglès, dibuix lliure, photocall amb disfresses, tatuatges d’henna, trenes africanes, maquillatge infantil, masterclass de zumba, coreografies a càrrec del grup de joves Balàfia i del grup de noies del Clot, actuació musical del grup de joves informal de Balàfia per la zeroviolència. A més, hi haurà berenar per als més petits.
La Comissió Lúdico-Comunitària de la Taula ha estat l’encarregada de promoure “Gaudim a la plaça”. Es tracta d’una iniciativa que compta amb el consens de les entitats i les institucions que configuren la comissió lúdico-comunitària de la Taula Territorial Infància, adolescència de Balàfia. L’organització de la diada neix amb l’interès de fer activitats en comunitat i per a la comunitat per cloure el curs. Uns 400 persones van participar en la primera edició de la iniciativa.

dissabte, 4 de juny del 2016

US CONVIDEM A LA CLOENDA DE CURS D'ACTIVITATS A BALÀFIA

Aquest acte te com a objectiu cloure les activitats de les associacions de Balàfia del curs 2015/2016, donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes i fomentar la participació i el bon veïnatge. Una de les bases teòriques de les nostres associacions és la possibilitat de forçar canvis socials per aconseguir una societat més Igualitària, justa, humana i en pau. Nosaltres treballem per la difusió de la cultura, la salut i el benestar des de tots els àmbits, al mateix temps és fa un reconeixement i una visibilització de les dones. La nostra voluntat és la de seguir l’acompanyament i la col·laboració amb totes les dones i homes del nostre entorn i us emplacem a continuar les activitats el curs vinent.

divendres, 3 de juny del 2016

RADICALMENT FEMINISTES! AVUI COMENCEN LES JORNADES A BARCELONA


JA TENIM AQUÍ LES JORNADES RADICAL-MENT FEMINISTES, tot a punt..... Però cal fer un esforç col·lectiu per VIURE amb èxit un moment històric. Us convidem a participar en les jornades “Radical-ment feministes” que tindran lloc a Barcelona, els dies 3, 4 i 5 de juny de 2016. Una trobada gran, àmplia, oberta, divertida, creativa, flexible… on totes les formes de pensament, sentir, fer, tots els orígens, les identitats i les opcions vitals i sexuals hi estan convocades. Unes jornades per crear espais físics, mentals i simbòlics que ens facin viure, conèixer i sentir tota la riquesa que constitueixen els feminismes.
  • l’any 1976 les “Primeres Jornades Catalanes de la Dona”
  • l’any 1996  “20 anys de Feminisme a Catalunya”
  • l’any 2006  “Les dones sabem fer i fem saber”.
  • l'any 2016 " Radicalment feministes"


NECESSITEM MOLTES ACTIVISTES!!

Streaming

Les que no pugueu assistir a les jornades, estem intentant tenir streaming a l’auditori durant el dissabte 3 i el diumenge 4. Feu click als següents enllaços: