divendres, 16 de gener del 2015

US PRESENTEM La Fundació Dr. Antoni Esteve, qui fou el primer apotecari que va fabricar sulfamides a l'estat espanyol


Antoni Esteve es llicencià en Farmàcia a Barcelona l’any 1924 i se’n doctorà a Madrid al cap de pocs anys. Era el cinquè apotecari d’un mateix llinatge que regia una oficina de farmàcia a Manresa. Però la seva inquietud professional l’havia de dur molt més enllà. Antoni Esteve començà molt aviat a preparar especialitats originals a la rebotiga de la seva farmàcia fins que, atesa la importància que va anar adquirint aquesta activitat, fundà els Laboratoris Dr. Esteve, S.A., firma que començà amb diversos preparats vitamínics i que continuà amb el primer producte arsenical antiluètic. El Dr. Antoni Esteve publicà gran quantitat de treballs d’investigació que aparegueren en les revistes més prestigioses de l’especialitat. Formà part de moltes associacions científiques i fou vicepresident de l' Acadèmia de ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i president de l' Associació de Farmacologia, de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Barcelona i també de l' Institut d' Estudis Catalans.
 
Dr Fleming i Dr. Esteve
La Fundació Dr. Antoni Esteve, va nàixer  amb el propòsit de seguir la línia iniciada i marcada per ell mateix en el terreny de la investigació farmacològica. En aquesta línia acaba de crear el Diccionari de recerca clínica de medicaments.

 Diccionari de recerca clínica de medicaments

http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/157/

Quinze anys de feina, prop de 200 pàgines, set àrees temàtiques, quasi 900 termes, 150 d’ells normalitzats al català. Són algunes de les xifres del Diccionari de recerca clínica de medicaments, l’eina de treball per als professionals de la recerca que el 18 de desembre de 2014 passat es va presentar a Barcelona en un acte que van presidir la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, i la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitàries, Roser Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada