divendres, 31 de gener del 2014

6a Conferència Mundial del GTI sobre la Dona i l'Esport : Liderar el Canvi - Ser el Canvi. Avui acaba el termini per a la proposta de ponències individuals.

6a Conferència Mundial del GTI sobre la Dona i l'Esport
Liderar el Canvi - Ser el Canvi
Hèlsinki, Finlàndia , 12 - 15 juny 2014
La 6 Conferència Mundial del GTI sobre la Dona i l'Esport celebra el 20 aniversari. El Grup de Treball Internacional sobre la Dona i l'Esport ( GTI ) el celebrarà  sota el tema general        " Lead the Change - Be the Change " ( en anglès ),  Liderar el Canvi - Ser el Canvi,  compta amb l'alt patrocini de la presidenta Tarja Halonen .  
La nostra història va començar el 1994 amb la primera Conferència Mundial sobre la Dona i l'Esport a Brighton , Regne Unit i els primers passos de la Declaració de Brighton sobre la Dona i l'Esport . Capítol per capítol , la nostra història ha prosseguit amb l'ajuda de milers de dones i homes en el món amb vocació de realitzar la missió del GTI : Empoderar les dones - Promoure l'esport.

Teoria , política i pràctica
El programa de la 6a Conferència Mundial sobre la Dona i l'Esport indagarà en cinc temes centrals sota la perspectiva de la teoria , la política i la pràctica en l'àmbit de la dona i l'esport i convoca prenedors de decisions, polítics , investigadors , educadors i estudiants , entrenadors , atletes i molts altres més amb l'objectiu d'avançar en el diàleg al voltant de les dones en l'esport i de crear un canvi positiu .
 
Temes de la Conferència i paraules clau
· 100% ESPORT - Foment de la participació mitjançant la creativitat i la innovació
· MUÉVEME ! Activitat física , salut i benestar per a tota la vida
· TRENCAR LA TENDÈNCIA - Liderant el canvi en la política esportiva
· SER SEU MILLOR ENTRENADOR - Recerca de l' excel · lència en lideratge i entrenament
· ESPORT SENSE POR - L'esport com a recés de pau i bastió dels drets humans
· ALTRES
Programa
És innovador i interactiu , inclou l'obertura i clausura , cinc sessions plenàries , sessions paral · leles / tallers / clíniques , reunions regionals obertes , una celebració del 20 aniversari , recepcions i altres esdeveniments socials .
La conferència ofereix una excel · lent oportunitat de relacionar-se amb experts d'arreu del món , no només en el programa professional , sinó també en els esdeveniments socials vespertins - oberts a tots els participants .
 Màrqueting en el "món " de parla francesa i castellana
Seria molt apreciat pel GTI i la xarxa mundial si es pogués aprofitar l'oportunitat per promocionar la 6a Conferència Mundial del GTI en el món de parla francesa i castellana en tots els continents , en tots els països , així com en les organitzacions i comunitats a nivell local  Gràcies per compartir aquesta informació . Seria molt valuós tenir representació mundial i de tots aquests grups lingüístics presents a Hèlsinki ! 


Gràcies pel vostre suport !

dijous, 30 de gener del 2014

Dones construint la pau... 30 de gener, dia Escolar de la No-violència i la Pau

Aquest dia propugna una educació permanent 
en i per a la concòrdia,
 la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, 
la no-violència i la pau.
La concessió del Premi Nobel de la Pau a tres dones activistes per la pau , la llibertat i la democràcia , Ellen Johnson Sirleaf , Leymah Gbowee , i Tawakkul Karman representa una bona ocasió per reflexionar sobre el paper de les dones en la construcció de la pau en el món i , en particular, en els processos de pacificació negociats . Aquestes tres dones són l'altaveu de moltes líders i activistes que s'han implicat en la transformació de les seves societats , però que rares vegades reben reconeixement públic . L'any 2000 , el Consell de Seguretat de l'ONU va aprovar la resolució 1325 sobre dones , pau i seguretat . Aquesta resolució, que fa referència a l'impacte específic de gènere dels conflictes armats sobre les dones i les nenes i al paper d'aquestes en la construcció de la pau va ser una fita , ja que es tractava de la primera vegada que aquest fòrum parlava de les dones com a agents rellevants per a l'agenda internacional de pau i seguretat . Des de llavors , la perspectiva de gènere , les aportacions de les dones i l'impacte dels conflictes armats en elles s'han anat incorporant de manera lenta però progressiva en aquesta agenda , incidint en els debats i , en menor mesura , en la pràctica política de les institucions internacionals .




L'aprovació de la resolució 1325 va ser el resultat del treball de lobby per part de xarxes d'organitzacions de dones locals i internacionals i ha significat la institucionalització i , en menor mesura , l'acceptació per part de l'ONU i els seus Estats membres d'una part important de les exigències i propostes de les organitzacions de dones en l'àmbit de la construcció de la pau amb perspectiva de gènere . En paral · lel , aquesta institucionalització ha permès que les organitzacions de dones comptin amb un instrument de suport formal per les seves propostes .Tot i que el tema de la integració de la dimensió de gènere en els processos de pau està en l'agenda internacional sobre pau i seguretat de manera activa des de fa una dècada , la majoria de processos de pau continuen sense integrar aquesta perspectiva . Les organitzacions de dones són un actor molt rellevant en la promoció d'una sortida dialogada als conflictes armats , i en nombroses ocasions han protagonitzat crides als actors armats perquè es posi fi als conflictes per la via política . En molts contextos de conflicte armat i polarització social , organitzacions de dones han promogut la creació d'espais de diàleg de caràcter informal entre persones de comunitats enfrontades . Encara que l'experiència en l'àmbit de les negociacions formals és molt més reduïda, el bagatge adquirit en un altre tipus d'espais de diàleg , com la societat civil organitzada , pot ser una aportació molt rellevant en els processos de pau formals .
D'acord amb xifres de Nacions Unides , les dones representen el 8% dels que participen en les negociacions de pau , i menys del 3% dels que signen els acords de pau . Les dones que promouen que les negociacions i totes les fases prèvies de preparació es dissenyin i es duguin a terme integrant la perspectiva de gènere s'enfronten diferents obstacles . Aquests provenen no només dels qui han de seure a negociar directament , les parts en conflicte , que sovint són reticents a comptar amb la participació de les dones ia incloure qüestions de gènere en les seves agendes de negociació . També actuen amb excessiva cautela aquells que acompanyen aquests processos , en tasques de facilitació , acostament, mediació o supervisió , en la seva major part des d'instàncies internacionals , governamentals o no . Un d'aquests obstacles és que la dimensió de gènere no és considerada com una de les qüestions centrals , sinó com una cosa secundària i accessori i , per tant , mai és inclosa de manera prioritària com un tema de l'agenda . La idea que només quan el procés de pau està encarrilat es pot estudiar si integrar o no el gènere i incloure a les dones , sol ser molt habitual , creant-se inèrcies que dificulten cada vegada més la seva inclusió .La integració de la perspectiva de gènere no ha de passar per davant d'altres qüestions fonamentals per al bon funcionament d'un procés de pau , però és una feina que es pot fer en paral · lel sense que obstaculitzi progressos en altres àmbits . D'altra banda , les inèrcies curt termini que donen prioritat als èxits immediats - encara que es tracti d'avanços que posteriorment es revelin com no sostenibles en el temps- dificulten la visibilització de les aportacions que la integració de la dimensió de gènere comporta, sobretot en termes de creació de condicions perquè els processos postbèl · lics siguin guiats pels principis de la inclusió i la justícia . Des que l' any 2000 el Consell de Seguretat de l'ONU aprovés la resolució 1325 sobre les dones , la pau i la seguretat , és una obligació de la comunitat internacional , i particularment d'aquells actors que intervenen en els processos de pau , promoure que la dimensió de gènere sigui tinguda en compte en totes les fases d'un procés de pau .
Les aportacions que les tres guardonades amb el Premi Nobel han fet a la construcció de la pau i la democratització de les seves societats corroboren que la inclusió de les dones no és una rèmora per a l'avanç de la pau , sinó al contrari una aposta per la sostenibilitat i l'autenticitat de la pau i la democràcia .
de l'article de María Villellas, Investigadora de l'Escola de Cultura de Pau, Universitat Autònoma de Barcelona. e-mujeres.net   
http://escolapau.uab.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=85&lang=ca 

dimecres, 29 de gener del 2014

Per Santa Àgueda, les dones manen a BALÀFIA





Gran Revetlla amb música en viu. 
SOPAR de Germanor 

 
US ESPEREM!!!


dissabte, 25 de gener del 2014

V Taula Rodona Dona i Esport: A que juguem les dones? Primeres Impressions

Èxit de participació. La cinquena Taula Rodona Dona i Esport acaba amb un èxit de participació notable cosa que fa plantejar el canvi de format a una Jornada, cara la propera edició. A que juguem les Dones?. Emocions i Sentiments en la pràctica de l’exercici físic o esport s’ha hagut de traslladar a la Sala d’Actes del Centre Cívic per poder encabir el número de confirmacions, ratllen les 150.
Les i els ponents Conclouen en una primera aproximació que els sentiments i les emocions són prioritaris per damunt de les sensacions i la racionalitat a l’hora d’incorporar-se o deixar la pràctica esportiva per part de les dones, també, que és un fet sense retorn que les dones practiquem i practicarem l’exercici físic i l’esport cada cop d’una manera més  regular fins arribar al moment en que no hi hagi diferències entre esport masculí i femení.
TOT L'ACTE VA ESTAR PRESIDIT PER LA COPA QUE VA ENTREGAR EL PRESIDENT MACIÀ A LA PIONERA DE L'ESPORT LLEIDATÀ : AGNÈS GREGORI.
 
Benvinguda :  Sr. Toni Baró. President AVV Balàfia
Presentació :   Sra. Jos Farreny. Presidenta DonaBalàfia Associació
Sr. Txema Alonso, Regidor d’Esports de l’ Ajuntament de Lleida
Sr. Joan Gómez, Regidor del  Barri de Balàfia
Sr.Paco Cerdà, Regidor  de l’ Ajuntament de Lleida
Sr. Josep Ramón Solsona. Representant Territorial del Consell Català de l’Esport a Lleida
Carme Castelló Coordinadora Territorial de l’Institut Català de les Dones a Lleida
Cèlia Esteve Secretària DonaBalàfia Associació
Beatriz Martínez Vicepresidenta de DonaBalàfia Associació
Moderadora : *Sra. Conxita Duran Delgado. Llicenciada en INEFC. Professora INEFC. Cap de Departament d’Esports i Rendiment Directora del  Màster de Director Esportiu.
Composició de la Taula :
*Sr. Sebastià Mas Llicenciat en INEFC. Doctor per la Universitat de LLeida
*Sra. Carme Campoy. atleta. Llicenciada. FISOTERAPEUTA. ULTRAFONDISTA. Coordin. Servei de Rehabilitació. GSS. Lleida
Sra.Mercè Cutilles. atleta. Llicenciada en Medicina. Oftalmòloga ULTRAFONDISTA.
*Sra. Divina Farreny. atleta. Llicenciada INEFC. INFERMERA ULTRAFONDISTA. Tècnica de Salut Pública de la Diputació de Lleida.
*Sra. Eva Cortijo.Periodista i Escriptora.
*Sra Eva Bovet. Responsable del Club  Lleida patinatge artistic.
Sra. Mercè Ciutat. Expresidenta del Centre Excursionista de Lleida
*Sr. Ramón Boixadera. Tècnic de la Diputació de Barcelona. Respon.
del centre d' operacions de la vila Olímpica i  Paralímpica Londres 2012.  
Llicenciat  en Educació física,  diplomat en ciencies empresarials.
*Cristofol Salas. Llicenciat en INEFC. Director INEFC Lleida
Sr. Gonzalo Gil Moreno .Llicenciat en INEFC. Cofundador de DRAC ACTIU
Sr.Josep Ramón Vidal. Mestre. President del Consell Esportiu del Segrià.
*SraPam Queraltó. Club Hoquei Llista Blava
*Sra. Roser Llinàs. Exatleta. Regidora de Salut, Esports i Igualtat de
 l’ Ajuntament d’Alpicat.
Sra.Neus Caparrós. Federació Catalana de Karate. 
Sta.Alba Roca  Federació Catalana de Karate. 
Sra.Eva Salafranca. Infermera. Club GoGoGo Runners Lleida. I Cursa de la Dona.
Sr.David Pericàs Urgelés. Vicepresident de Bikesport Lleida
Sra.Maria Llanos. Llanitos. Campiona Espanya K-1,K-2, participant dels Jocs del Mediterrani. Mare de Vindel David
*Sra.Rosa Abella Navarro. ASSESORA PUBLICITARIA.PROMOCIONS - REGALS D’ EMPRESA. EXESPORTISTA DE PIRAGÜISME
 *SraMaria José Noguera. Atleta.Guanyadora de la Mitja de Balàfia. Participant de diverses maratons :Barcelona, NY. Artista. 
*Sr. Joaquim Noguera. Atleta. Participant de diverses maratons
Sra. Maite Banque. Filla de l’ Agnès Gregori
Artaquatic
Ens omple d’orgull l’assistència de tantes persones vinculades a l’esport, l’exercici físic i la  salut ens els seus diferents àmbits. Practicants, docents, dirigents de clubs, gestors i gestores, estaments polítics. La Taula Rodona és un referent clar per l’esport femení a Lleida i a Catalunya.

Moltes Gràcies a la Núria M. Torrebella per les seves fotografies
 

divendres, 24 de gener del 2014

avui : INVITACIÓ Taula rodona : A que juguem les dones?

 Dona – Esport – Salut - Joc - Emocions 

Debatrem sobre les emocions, la motivació i els estats d’ ànim que influeixen a l'hora de la pràctica d’ un exercici físic o esport per part del col·lectiu femení.

 A que juguem les dones?  Què ens porta a participar en una cursa?,  
a apuntar-nos al gimnàs?,  a formar part d’' un equip de bitlles?. Harmonitzar les emocions i els diferents tempos de la vida. La gestió de les emocions que això comporta s'ha convertit en una de les qüestions prioritàries per al benestar de les persones.
On són les sensacions?, les raons que ens impulsen a fer quelcom?.  Què ens produeix el desànim, la desmotivació i l’ abandonament, la cura de la nostra salut,  tant de la forma física, l'aspecte personal, psicològica, social, espiritual.
 La vida personal,  la família, la feina,   ens permeten  gestionar les emocions per fer i disfrutar d’un exercici físic motivador i divertit que serveixi per fer-nos éssers humans complets?