El consell dietètic a les persones s'ha de centrar en la varietat en l'elecció d'aliments i l'increment del consum de:
- Verdures, fruites i hortalisses.
- Productes làctics de baix contingut en greixos (llet, formatges, iogurts descremats, segons els casos).
- Carns magres (pollastre, conill) i peix.
- Hidrats de carboni complexos (pasta de sopa, pa, patates, derivats dels cereals en general), que han d'aportar el 50-60 % del valor calòric total.
Incorporació
o manteniment del consum d'oli d'oliva tant per amanir com per cuinar.
Cal recomanar que la ingesta de greixos suposi menys del 35 % de
l'aportació calòrica i que la de greixos saturats no sobrepassi el 10 %.
El
consell dietètic s'ha de fer sempre que els professionals sanitaris ho
considerin oportú; és recomanable fer-ho com a mínim un cop cada dos
anys.
Els professionals, dietistes, infermeres, metges, etc. disposen de temps o de tècniques per oferir un consell específic sobre
la selecció i la preparació dels aliments, caldrà remetre als usuaris als
professionals especialitzats i fer-ne un seguiment en la mesura que
sigui possible.
El personal farmacèutic és freqüentment consultat
en relació amb la dieta. És important tenir en compte aquests
professionals quan es planifiquin activitats dirigides a incrementar la
cobertura del consell dietètic.
Les dones embarassades han de ser objecte de consell respecte als suplements nutricionals oportuns.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada