dilluns, 28 de febrer del 2011

XI Conferència de l' Observatori Internacional de la Democràcia Participativa a Lleida

El congrés, que aplegarà centenars de professionals de les noves tecnologies i la participació ciutadana, tindrà lloc del 6 al 8 d’abril a Lleida. El diputat delegat de participació ciutadana de la Diputació de Barcelona i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, acompanyat del regidor de participació ciutadana de l’Ajuntament de Lleida, Joan Gómez, han visitat aquest matí la Llotja de Lleida.
Durant la seva visita a la Llotja, el regidor Joan Gómez ha subratllat “la importància d’aquest fòrum de debat per la promoció de la ciutat de Lleida, posicionant-la com a referència nacional i internacional en l’àmbit de les noves tecnologies i la participació ciutadana”. Per la seva banda, Xavier Amor ha manifestat “la idoneïtat de les instal•lacions de la Llotja per la celebració d’aquest congrés”, destacant “el lideratge de l’alcalde Ros a l’hora de portar a la ciutat de Lleida aquesta iniciativa tant important”. En aquest sentit, Amor ha explicat que “aquesta conferència internacional es realitza en un moment clau on la participació ciutadana té una importància vital”.
La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina de Participació Ciutadana de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania, és fundadora de L'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, que organitza anualment aquesta Conferència Internacional. L'Observatori és un espai obert a totes les ciutats del món, entitats i organitzacions i centres d'investigació que volen conèixer, intercanviar, i aplicar experiències sobre democràcia participativa en l'àmbit local per aprofundir la democràcia en el govern de les ciutats. En aquest sentit, cal recordar que l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, van signar el passat dia 17 de gener un conveni per a la realització de la XI Conferència de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP).
La XI Conferència de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) tindrà com objectiu, entre d’altres, dinamitzar la participació ciutadana fomentada en la utilització de les Tecnologies de la Informació i Comunicació, entre l’Administració i la ciutadania. La trobada reunirà professionals, responsables i tècnics municipals de les àrees d'alcaldia, participació ciutadana i governança dels 250 governs locals i regionals de les ciutats d’arreu del món sòcies de l' OIDP, així com investigadors de centres d'estudi, universitats, empreses i associacions relacionades amb aquest àmbit temàtic.
La capital lleidatana, sòcia de l’OIDP des de la seva constitució l’any 2001, prendrà el relleu de La Paz, Sant Sebastià, Buenos Aires, Recife, Lille i Ciutat de Mèxic, entre d’altres, que van acollir la conferència en anys anteriors. La primera edició es va fer a Barcelona, el 2001.

dissabte, 26 de febrer del 2011

Preparant el 8 de març :DONES LLIURES per una VIDA DIGNA.

Tornar-se a aixecar després dels cops
Les víctimes mortals són la cara més visible de la violència masclista, però la majoria d'expertes opinen que cal visibilitzar les dones que refan la seva vida. Per a les que segueixen patint aquesta xacra, el seu testimoni pot ser un missatge d'esperança.
Irene Peiró escriu :" 73 mortes durant el 2010 i 14 més en el que portem d'any arreu de l'Estat. Són la part més visible de la violència masclista, un fenomen molt més ampli, pel qual es van presentar 11.284 denúncies a Catalunya el 2010. Però, fins i tot, aquesta xifra es queda petita, ja que el 82,3% de les dones que la pateixen no ho denuncien, segons la recent enquesta de la Conselleria d'Interior.
http://www.donesdigital.cat/noticia/350/tornar-se-a-aixecar-despres-dels-cops/
Moltes dones aconsegueixen refer la seva vida. Per analitzar la seva recuperació, la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament, estan elaborant una recerca des de l 'any2008.
Visiteu l'Exposició a Balàfia fins al 31 de març.

dijous, 24 de febrer del 2011

La Festa de l' Esport i la Salut ja està en dansa. Mitja Marató de Balàfia

La XIX Mitja Marató de Balàfia GP Ciutat de Lleida. El dia 10 d'abril 2011 , es poden efectuar inscripcions des del web www.balafia.orgwww.km0.cat  i www.iter5.cat, presencialment al Centre Cívic de Balàfia de 18 a 21 h. a la seu de l' AVV Veïns,  en l'edició d'enguany la XXIX Cursa Popular serà cronometrada amb xip.
http://www.balafia.org    http://mitja.lleida.org      associacio@balafia.org

divendres, 18 de febrer del 2011

Preparant el 8 de març :DONES LLIURES per una VIDA DIGNA.

Fa un temps la Isabel-Clara Simó va escriure per reflexionar...

Parlem del mocador?


Parlem del mocador?
Parlem del mocador islàmic? Del famós hiyab? Ho dic perquè a les feministes se’ns ha acusat –ja no ve d’un pam: si ets feminista, et tocarà el rebre en gairebé totes les circumstàncies: no és això ben significatiu?- d’esquivar el tema. No, no és veritat. Jo mateixa n’he parlat i diverses companyes n’han parlat. De fet, porto parlant-ne des que, ara fa uns vint anys, el tema es va encendre a l’Estat francès.
Les meves amigues feministes d’aquell país eren enemigues acèrrimes del mocador, com a símbol religiós que és. Jo, però, no ho sóc tant. A mi em sembla que el mocador, com demostra inexorablement la història, desapareix tot sol del cap de les noies que conviuen amb nosaltres. A menys que les obliguem a fer-ne una qüestió de principis.
Em sembla que no hi ha cap diferència entre les diverses formes de mocadors i els hàbits religiosos de la religió predominant a Occident, i em fa riure que hom proposi la total desaparició de tots els símbols religiosos, mentre preparem les vacances de setmana santa o plantem un pessebre, el Nadal, al menjador de casa.
El que jo proposo és complir la llei. La cara, per exemple, ha d’estar destapada. De la mateixa manera que no volem gent en banyador passejant pel carrer o recorrent la Pedrera, hi ha usos i costums que ens permeten conviure sense excessius conflictes. Tapar-se el cul, defecar en la intimitat em semblen una forma de conviure i no una imposició que atempta contra la llibertat. Ara bé: si hom ultrapassa la Carta dels Drets Humans –que és universal i acceptada per tots els països del món- ha de ser perseguit per la justícia.
L’ablació del clítoris és una animalada i és també un delicte. I si hom munta una mesquita i no deixa entrar-hi les dones en un país amb lleis igualitàries, ha de canviar de xip, com jo em poso mocador al cap quan vaig al seu país; i quan un capellà abusa d’un infant, esdevé un delinqüent i ho ha de pagar. Ara bé, portar barret, mantellina o hiyab em sembla més fruit de la moda que no d’uns principis morals.
Crec doncs que el millor és que cadascú faci el que vulgui mentre no faci mal als altres ni a ell mateix.
Però em queda una pregunta inquietant: ¿per què les dones defensen el mocador com a símbol cultural i els seus companys masculins no han dit ni una paraula sobre el turbant o el fes? Estrany !
Isabel-Clara Simó és escriptora
dilluns 10 de maig de 2010

dimecres, 16 de febrer del 2011

"Carnaval al Bosc"

Prop de 50 nens i nenes han participat escoltant el relat “Conte de la PADRINA amb HELENA GARCÍA”, amb el títol “Carnaval al Bosc” a la Sala de Lectura del Centre Cívic de Balàfia. En col·laboració Ludoteca de Balàfia,  AVV Balàfia i DonaBalàfia Associació.
Tot plegat ha estat un homenatge a la companyonia i amistat entre el cargol i els seus amics i amigues.  Seguidament s’ha fet una activitat lúdica  taller on tots els infants han fet una careta de manera fàcil i divertida com a preàmbul a les festes que s’apropen de carnestoltes  gaudint de tot plegat,  del marc i de l’entorn.
L'activitat s'emmarca dins del cicle de commemoració de Santa Àgueda i el 8 de març de 2011, en col·laboració VOCALIA DE LA DONA  de l’ AVV BALÀFIA & DONABALÀFIA ASSOCIACIÓ


diumenge, 13 de febrer del 2011

Les dones italianes es manifesten contra el President Silvio Berlusconi.

Els homes també es sumen a les protestes de rebuig amb aquest lema: “Sóc home i jo també m'indigno”.
Itàlia es mou. Es mou, es mobilitza, es prepara per "scendere in piazza" (baixar a la plaça, equivalent al nostre sortir al carrer) i manifestar-se contra el primer ministre, Silvio Berlusconi. Per dir "prou": si s'ésdona per vergonya, per defensa de gènere, per repudi d'un comportament masclista, sexista i bastard . Si s'és home per solidaritat i fraternitat. El calendari de les protestes s'actualitza contínuament mentre creixen en volum i intensitat. Es multipliquen les cites, s'aproven els eslògans, apareixen iniciatives espontànies. Com la d '"una gran tela en cada balcó", idea posada en marxa a Internet pel grup dels Indignats amb el lema "Berlusconi, dimiteix".
 
Propostes fins i tot una mica excèntriques, com la d' Ariana Ciccone, que va demanar que el diumenge 6 de febrer, a Arcore i davant de Berlusconi, es tiren calces al carrer coincidint amb la manifestació organitzada per Il Popolo Viola. A Milà, hi han hagut cites per donar suport al grup de Llibertat i Justícia i escoltar les intervencions de, entre d'altres, Umebrto Eco i Roberto Saviano: "Junts trobarem la forma d'alliberar-nos del poder corrupte i corruptor de Silvio Berlusconi , del fang i dels atacs a la Constitució ia la magistratura ".

dissabte, 12 de febrer del 2011

Drets Humans : La instantània d'una dona afganesa mutilada guanya el World Press Photo.

La fotògrafa sud-africana Jodi Bieber ha guanyat aquest divendres el certamen World Press Photo per una fotografia de Bibi Aisha, una dona afganesa de 18 anys que va patir les amputacions del nas i les orelles per no obeir al seu marit. Els jutges han considerat que la fotografia, que va ser portada el passat mes d'agost de la revista Time, com una icona que reflecteix la situació del maltractament de moltes dones en el món.
La mateixa Bieber explicava després de conèixer el premi tot el que va haver de "lluitar" perquè es publiqués aquesta fotografia. "Estem acostumats a veure dones a les portades de les revistes, però aquesta és diferent", assenyalava la fotògrafa, que va fer el retrat d'Aisha en un centre de dones maltractades d'Afganistan.

divendres, 11 de febrer del 2011

Activitats durant febrer


PROGRAMA DE COMMEMORACIÓ
de SANTA ÀGUEDA i 8 DE MARÇ 2011
en col·laboració
VOCALIA DE LA DONA  AVV BALÀFIA & DONABALÀFIA ASSOCIACIÓ


-----------------------------------------
Del 25/01/2011 al 28/02/2011
Hora de 9:00 a 21:00h

EXPOSICIÓ
Recuperació de la Memòria Històrica i de Reconeixement del Paper de les Dones en la Nostra Societat. EXPOSICIÓ “La Lluita per l’Oportunitat de Viure”
inclou les Pioneres de l’ Esport  Lleidatà
entrada lliure, gratuït,

-----------------------------------------
Dissabte 12/2/2011
Hora 17h

Caminada
Visita Exposició IEI: “La Maternitat de Elna 1939-1944”
 Sortida i Arribada Centre Cívic de Balàfia
entrada lliure, gratuït,
-----------------------------------------

CONTACONTES
 col·laboració amb la Ludoteca de Balàfia

Centre Cívic de Balàfia
 entrada lliure, gratuït,

Dijous 24/02/2011
Hora 18,30

-----------------------------------------
Visita Guiada
a l’ EXPOSICIÓ “La Lluita per l’Oportunitat de Viure”
inclou les Pioneres de l’ Esport  Lleidatà
Hall  Centre Cívic de Balàfia
entrada lliure, gratuït




dijous, 10 de febrer del 2011

dimecres, 9 de febrer del 2011

Primera Permanent de l'any del CNDC

La presidenta de l'ICD, Sra. Montse Gatell,  demana la implicació de les associacions de dones per continuar avançant cap a la igualtat d'oportunitats a la primera reunió que ha presidit de la Permanent del  Consell Nacional de Dones de Catalunya i de la legislatura.
La Comissió Permanent del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan consultiu de l’ICD amb representació de 386 associacions de dones de tot el territori català ha expressat : sortirem de la crisi gràcies a noves maneres de pensar i fer, i en l’aportació d’aquestes noves mirades sobre el món, les dones som un actiu fonamental per reactivar l’economia del país”.





El Consell és un òrgan ampli, participatiu i plural, que dóna cabuda a la màxima representació de la diversitat del moviment associatiu de dones de Catalunya. Actualment hi ha constituïdes les Assemblees de l’Alt Pirineu i Aran, Girona, Lleida,Tarragona, Terres de l'Ebre i Catalunya Central.