donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 31 d’octubre del 2015

acabem l'octubre amb panellets, castanyes, fantasmes i lluita (Consell Nacional de Dones de Catalunya)

Les festes que comporten regals (premis) i que cedeixen el protagonisme a les criatures també són eines de control, són pedagògiques. El nen que cada dia fa avançar un centímetre els Reis Màgics al pessebre, i que té por que només li duguin carbó, no emprenya, es distreu, i aprèn a ser un futur respectador del lloc a la cua de l’Oficina de Treball. Fora que perdem oli, perquè som sensacionalistes, el tema ha estat tan documentat, que alguns antropòlegs ja patim quan s’acosta Nadal: ens trucaran des dels mitjans perquè tornem a explicar d’on vénen el Tió, la Llufa i les allaus a les macrodiscoteques a frec del Ninou. I sovint ens demanen que ens convertim en els guardians de les nostres festes, que les dotem amb el pedigrí de l’antigor. I no podem: Halloween guanya adeptes, perquè acompleix les mateixes funcions que la Castanyada i Tots Sants. Ha seduït els nostres descendents. I nosaltres claudiquem, perquè l’objectiu és tenir-los esbargits, que no molestin, que a la tardor i sobretot a l’hivern els aguantem a casa i ens enerven de collons.
Si patim per la regressió de la Castanyada, però, sempre podem enviar a prendre pel sac aquells quatre galifardeus amb màscares que truquen a la porta demanant llaminadures, o els podem donar castanyes, a veure quina cara fan. I també podem asserenar-nos: la Castanyada i Halloween conviuran. La primera sobreviurà en els tallers de panellets que es fan a les escoles, junt amb la fascinació que desperten les castanyeres. El segon ha arribat per quedar-se molt de temps, amb la murga de les carabasses i la pirotècnia de sèrie B. Extracte de Barcelona l'article http://www.nuvol.com/critica/castanyada-o-halloween/
Les entitats que treballen per a l’equitat de gènere demanen un desenvolupament sostenible amb la participació de les dones
El CNDC ha aprovat una Declaració per a la 60a Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona de Nacions Unides. Les entitats que treballen per a l’equitat de gènere demanen un desenvolupament sostenible amb la participació de les dones
 
El Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), entitat reconeguda com a consultiva per part del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (NNUU), ha aprovat aquest matí una Declaració per al 60è període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona d’aquest organisme, que tindrà lloc del 14 al 24 de març de 2016, i on es fa seguiment de l’evolució de la situació de les dones a Catalunya respecte els objectius marcats en la cimera de Beijing de l’any 1995.
El CNDC, que integra 380 entitats, fa una crida perquè a Catalunya s’adoptin les mesures necessàries per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible segons l’agenda mundial i perquè el Govern català, en les seves relacions internacionals, insti els governs a promoure els drets de les dones en qualsevol lloc del planeta.
A través del CNDC, les entitats esdevenen interlocutores de les polítiques del Govern de la Generalitat per a qüestions vinculades al Pla del Govern en matèria de polítiques de dones. Atès el seu caràcter consultiu, el CNDC assessora i orienta l’Institut Català de les Dones i li fa propostes i recomanacions. Els Grups de Treball d’aquest organisme realitzen estudis, dictàmens, plans, propostes o recomanacions d’actuació i fan seguiment del Pla de Polítiques de Dones.
La Declaració aprovada avui, en una reunió que ha tingut lloc al CaixaForum de Barcelona, porta per títol “Per un desenvolupament sostenible amb la participació de les dones”, i exposa que el desenvolupament sostenible implica adoptar mesures que millorin els seus tres pilars: societat, economia i medi ambient, i que les dones n’han de ser agents fonamentals per seguir avançant.
El document identifica les violències contra les dones com el principal obstacle per al seu apoderament i per al desenvolupament sostenible de la nostra societat. Mentre que l’accés de les dones a l’educació, la formació professional i l’augment de les seves capacitats son la clau del seu apoderament i de la millora dels seus mitjans de subsistència.
Pel que fa a la salut, pilar fonamental de l’apoderament, el text explica que es veu afectada per diversos factors mediambientals i culturals com l’ús de pesticides en zones agrícoles que malmet especialment la salut de les dones, i destaca el biaix que tenen les recerques clíniques i sanitàries en què les dones no són el subjecte d’estudi.
Globalment preocupa la incorporació dels drets sexuals i reproductius en els Objectius del Desenvolupament Sostenible, que han estat desmembrats i sotmesos a un canvi de paradigma vinculant-los a la provisió de serveis i oblidant la transversalització dels drets com a pilar fonamental. I se celebra que a Catalunya el Parlament hagi aprovat, recentment, una declaració que considera aquests drets com a fonamentals i com un dels eixos centrals en el desenvolupament sostenible.
Es demana que totes les polítiques públiques contemplin un enfocament de gènere i abordin els factors estructurals que perpetuen les desigualtats. Aquestes han de basar-se en principis de justícia social que comptin sempre amb la participació activa de les dones, possibilitin els mecanismes d’accés i comunicació efectius que facin visibles les iniciatives d’autogestió i les xarxes de suport entre dones.
El document explica que la crisi econòmica segueix sent una realitat i ressalta l’impacte especialment negatiu en moltes dones. Així com el fet que les dones representen a Catalunya el 46% de la població activa, la seva taxa d’atur està en el 20%, i que la bretxa salarial se situa al voltant del 19%, sent més gran en feines de menys formació i contractes de jornada completa. A partir dels 45 anys les dones catalanes pateixen més la discriminació salarial i aquesta bretxa s’acaba traduint en menys prestacions d’atur i pensions més baixes.
Una altra problemàtica que s’identifica és la dificultat per accedir a llocs de presa de decisions en les empreses i l’impacte que produeix aquest fet sobre el creixement i la capacitat econòmica del país. Es destaca que la integració de la paritat al mercat laboral seria un actiu per resoldre la crisi econòmica i que els principals obstacles per a l’accés a aquests càrrecs a Catalunya tenen a veure amb factors culturals (cultura empresarial masculina, falta d’autoconfiança de les dones, poca coresponsabilitat en la llar) i normatives (horaris de treball, traves a la major conciliació de la vida familiar i laboral, etc.).

Sobre l’emprenedoria, el document constata que encara ara és predominantment masculina. L’any passat, més de 6 de cada 10 emprenedors en fase inicial eren homes. No obstant això, l’activitat emprenedora femenina a Catalunya (5,9%) es manté per sobre de la resta d’Espanya (4,3%) i d’Europa (5,0%). La taxa d’activitat emprenedora femenina més alta ha estat la corresponent a dones amb educació superior (26%).

diumenge, 25 d’octubre del 2015

Caminada de Marxa Nòrdica:Caminem, fem salut, fem amics, cultura, país i lluitem contra la violència masclista

La marxa nòrdica és una activitat física saludable, apta per a tothom, que consisteix en incorporar un bastons específics a la manera natural de caminar. Contribueix a la prevenció de l'osteoporosi i a millorar-la en cas d'haver aparegut.

Al ser una activitat física poc agressiva i amb un nivell d’esforç determinable pel propi practicant, ha esdevingut en els últims anys com una modalitat esportiva que cada dia guanya nous adeptes, ja que ho pot practicar des d’una persona amb baix nivell físic que vol realitzar exercici suau, fins a un esportista d’alt rendiment que practica la marxa nòrdica com a entrenament.
La marxa nòrdica va néixer als anys 30 als països nòrdics, quan els esquiadors de fons van incorporar en els seus entrenaments d’estiu uns bastons per simular la tècnica de l’esquí de fons, i que els ajudava a arribar a la temporada d’hivern en plena forma.
Des de la INWA (International Nordic Walking Association),  es promou l'ensenyament de la marxa nòrdica mitjançant l'anomenada tècnica diagonal, seguint un procediment d'instrucció recollit en la "Metodologia de les 10 passes".
Abans però, haurem de tenir molt clars als tres fonaments bàsics de la marxa nòrdica, que són:
  • Tècnica correcta del caminar.
  • Una postura correcta, controlant l’alineació del cos
  • Ús adequat de la tècnica específica dels bastons
Hi ha una gran avantatge de realitzar correctament la tècnica de la marxa nòrdica. La correcta utilització dels bastons implica l’activament de la part superior del nostre cos en l'acte de caminar, posicionant-lo cap endavant. L'esforç físic es distribueix de forma versàtil, equilibrat i apropiat, sobre diversos grups musculars de tot el cos, com la espatlla, la esquena, els pectorals, l’abdomen i els braços. A més gràcies a la utilització dels bastons incrementem la progressió de la gambada, augmentant el treball muscular de les cames, alhora que s’impliquen la gran majoria de músculs de la resta del cos.
APUNTEU A L'AGENDA
DIUMENGE 22 DE NOVEMBRE
CAMINADA DE MARXA NÒRDICA A LLEIDA
PROPERAMENT US INFORMAREM

dissabte, 24 d’octubre del 2015

ACTIVAMENT PER L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Dia Internacional 

per a l'eliminació de la violència envers les dones

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 
21 d'octubre: el dia que els homes vam dir prou a les violències masclistes
Homes Igualitaris Socialistes ens sumem a la convocatòria de la roda d'homes contra la violència masclista el 21 d'octubre. Des de fa nou anys, el moviment d'homes per la igualtat convoquem al públic masculí a participar en aquestes concentracions, sempre al voltant del 21 d'octubre. La roda és un acte simbòlic en el qual un grup de persones formen un cercle al voltant d'un gran llaç blanc en les vores del qual s'encenen ciris. En el mateix es llegeix un manifest de rebuig al masclisme i de suport i record a les víctimes a les quals es dedica un minut de silenci. El grup d'Homes Socialistes per la Igualtat vol sumar el suport del públic masculí a la lluita contra violència masclista perquè, com es repeteix en els lemes d'aquestes concentracions, “el silenci ens fa còmplices” i “la igualtat és cosa de tots”.
MANIFESTEM LA MÉS CONTUNDENT DENÚNCIA CONTRA TOT TIPUS DE VIOLÈNCIA MASCLISTA, CADA VEGADA QUE HI HA UN FEMICIDI
http://dones.gencat.cat/web/.content/04_temes/docs/piivm.pdf

divendres, 23 d’octubre del 2015

Commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural 2015 a Lleida i Comarques


Coincidint amb la commemoració el Dia Mundial de les Dones Rurals, aquest dijous 15 d’octubre, la regidora de Polítiques d’Igualtat, de l' Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, ha assistit al primer taller Què opinem les dones? del programa Activa’t al Casal 2015/2016, que ha estat dedicat a les dones de l’Horta de Lleida.
A l’acte, que ha tingut lloc al Casal de la Dona, hi han assistit una vintena de dones del municipi i de partides de l’Horta com Rufea, Grenyana, Camí de la Mariola o Llívia. La finalitat d’aquest taller participatiu, a banda de retre homenatge a dones de l’Horta, ha estat donar a conèixer la seva realitat específica, posant en valor el seu treball, molts cops invisible i invisibilitzat, el seu rol en les explotacions i les seves capacitats; i, per altra banda, deixar constància de les seves necessitats i recollir les propostes de millora. 

El Dia Mundial de les Dones Rurals es commemora cada any, des de 2008. Aquesta data, marcada per l’Assemblea General de les Nacions Unides, serveix per reconèixer la contribució de les dones al desenvolupament del món rural i agrícola i el seu especial paper en la producció d’aliments i eradicació de la pobresa. És una celebració que té en compte les moltes i diverses realitats de les dones rurals en cada context, amb reptes com preservar l’entorn, garantir l’accés de la població als aliments, la continuïtat de les comunitats amenaçades per la creixent industrialització i l’accés de les dones als recursos productius, financers i formatius. 
Pretén visibilitzar la important contribució de les dones a la seguretat alimentària, el seu interès i defensa del desenvolupament sostenible i de les pràctiques ecològiques. En l’àmbit rural, el paper de les dones és rellevant en l’agricultura i ramaderia, en el manteniment dels espais naturals i de l’entorn, en la nutrició i la salut, en l’educació i la transmissió dels sabers i pràctiques acumulades al llarg dels anys i de l’experiència i, el més important, en la sostenibilitat de la vida en el seu sentit més ampli.
D'altra banda, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP)  i l’Institut Català de les Dones (ICD) a Lleida,  van organitzar una jornada matinal  ‘La succesió en l'empresa agrària familiar’, que se celebrà a l’Escola Agrària de Tàrrega (Avinguda de Tarragona, s/n). El director dels Serveis Territorials del Departament  Jaume Fabà, va presentar l' activitat i van intervindre entre altres, la Coordinadora Territorial de l' ICD, Sra. Carme Catelló, aquesta sessió s’inscriu dins dels d’actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona Rural 2015 i que ha estat organitzada conjuntament. 



dimarts, 20 d’octubre del 2015

AVUI RECORDEM LA CURSA DE BALÀFIA 2015 DE LA MÀ D' AREMI:INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA.20 d'octubre a les 17:45h al Vestíbul del Centre Cívic de Balàfia

INAUGURACIÓ D'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFIA CURSA POPULAR BALÀFIA-AREMI 2015

"AIXÍ VEIEM LA CURSA",

dimarts dia 20 d'octubre a les 17:45h al Vestíbul del Centre Cívic de Balàfia procedirem a la inauguració de l'exposició fotogràfica sobre la Cursa Popular de Balàfia d'enguany, "AIXÍ VEIEM LA CURSA", de la que us presentarem un dossier específic del seu contingut, realització i desenvolupament per part dels seus promotors l'Associació de Rehabilitació de Minusvàlids AREMI en col.laboració amb l'Associació de Veïns de Balàfia i donabalafia. 
Faran la presentació, 
Mercè Batlle Presidenta d' AREMI i Toni Baró President AVV Balàfia. 
Invitem a tothom a veure-la: no us defraudarà.

dilluns, 19 d’octubre del 2015

DIJOUS US ESPEREM A BALÀFIA: Presentem Hawaa!!

Presentem Hawaa a la Sala de Lectura del Centre Cívic de Balàfia, amb  l'Associació de veïns i DonaBalàfia, Carrer Penedès, cantonada Terrassa,  Balàfia, Lleida! 

us esperem 

Si voleu conèixer l'staff  estarem allà el 22 d'octubre a les 18.30.


Recordeu que en res tindrem el numero 9, amb feminismes, art, opinions, reflexions ...
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/tot-un-mon/hawaa/video/4533511/
Des de fa dos mesos es pot trobar en alguns quioscos la primera revista feta per dones musulmanes a Catalunya. Es tracta de "Hawaa", que vol dir "la primera dona", s'edita a Lleida i es distribueix trimestralment amb la revista satírica "La Quera". 
La Bouchra Ichou, llicenciada en Dret i Relacions Internacionals i la Ikram Charaui, que té els estudis d'Econòmiques i Empresarials,(...)

diumenge, 18 d’octubre del 2015

AJUDEM A COSTEJAR LA REPATRIACIÓ DE MAMADOU THIAW AL SENEGAL

PODEM AJUDAR A COSTEJAR LA REPATRIACIÓ DEL NEN AL SENEGAL AMB DONATIUS EN METAL·LIC 
ELS LLIUREM A L'OFICINA DE L'AVV. DEL CENTRE CÍVIC O BE A LA DIRECCIÓ DE L'ESCOLA DE BALÀFIA
JOCS A LA PLAÇA
AJORNATS EN SENYAL DE DOL PER LA MORT DEL MAMADOU THIAW DE 10 ANYS
CABALER  
DE LA FESTA MAJOR DEL BARRI DE BALÀFIA 2014

divendres, 16 d’octubre del 2015

FELICITEM ANNA CRUZ. LA MILLOR JUGADORA CATALANA DE BÀSQUET DE TOTS ELS TEMPS I US OFERIM LA CRÒNICA DE BALÀFIA BASQUET FEMENÍ AAVV

Titular: DE MENYS A MES AL DEBUT A CASA
 Partit:  C.B. BALÀFIA AVV. – BAC AGRAMUNT
Categoria: Infantil Femení Promoció 1ª Fase                                               Entrenador: Félix B. TORRES                                    Resultat: 38-40                    Dia:  10-10-2015              Hora: 16:00                 Parcials: 4-6/4-12/14-15/16-7     
Lloc: LLEIDA                                        Àrbitre: S. KIM           


Comentari del partit: Les noies del C.B. Balàfia AVV van debutar a casa amb molts nervis. Lo que guanyaven en defensa ho malgastaven en atac amb moltes pèrdues de pilota i moltes imprecisions. Van arribar a la mitja part perden de 10 punts. A partir del descans les lleidatanes van jugar amb més seny i tranquil·litat, això es va reflectir en el seu joc i en la seva eficàcia en atac. Els dos següents períodes van ser molt igualats i als dos últims períodes les de Balàfia van ser superiors i van remuntar 9 punts. Amb una mica més de temps les noies del barri de Lleida haguessin tingut la primera alegria en forma de victória.     
                                                                     
C.B. BALÀFIA AVV
BAC AGRAMUNT
Jugadora
Punts
Jugadora
Punts
4
NADIA GASCÓN
0
4
VERÓN

5
JÚLIA DOMENECH
3
5
SANGRÀ

6
ANDREA MAGDALENO
2
7
POP

7
ESTHER CHARLES
6
8
REPILADO

8
ANDREA SÁNCHEZ
9
9
SIMEÓN

9
HELENA PUBILL
10
11
TORRES

11
CLAUDIA ESPÍN
2
12
FERNÁNDEZ
    
12
LAIA RODRÍGUEZ
6
14
MAJOR

14
MARTA MONSÓ
0
15
SOLE

15
OLGA PAREJA
0





    


    


















 Anna Cruz 

és consagra campiona en la WNBA
http://www.naciodigital.cat/noticia/96479/anna/cruz/primera/catalana/campiona/nba/femenina
La jugadora de bàsquet Anna Cruz s'ha proclamat campiona de la WNBA amb el Minnesota Lynx, després de vèncer a Minneapolis en el cinquè partit de les finals contra Indiana Fever per 69-52, i s'ha convertit en la primera catalana a aconseguir l'anell. Cruz ha jugat 19 minuts i ha aportat 5 punts, 4 rebots i ha sumat 1 assistència i 1 recuperació.