dimecres, 30 de maig del 2012

Jornada promoguda per LIKA. Dones: teixint lligams, teixint salut

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, acompanyada de la presidenta de l’Associació LIKA, Yolanda Bardina, i de la representant de l’Institut Català de les Dones, Carme Castelló, ha donat la benvinguda a la trentena de persones que han participat aquest matí en la jornada Dones: teixint lligams, teixint salut al Casal de la Dona de Lleida. 
Aquesta jornada, organitzada per LIKA amb la col·laboració de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida i amb el suport de l’ICD, per commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones (28 de maig), tenia com a objectiu posar en relació diferents entitats i associacions de dones que treballen la salut com a eix transversal en les seves actuacions. Igualment ha servit per obrir espais de reflexió entre les persones assistents sobre la importància de millorar la pròpia salut i també per aprofundir en el concepte del gènere com a factor clau en la percepció de salut i benestar de les dones.
La jornada ha consistit en una taula rodona en què han intervingut diferents ponents en representació del Centre d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD) de l’Ajuntament de Lleida, de DonaBalàfia Associació, Jos Farreny, d’Anti-Sida de Lleida, de Grups d’Acompanyament al Dol de Lleida i de l’Associació d’Amics de l’Ofici de Viure. Després de les ponències s’han realitzat tallers pràctics sobre Esport, Imatge, Dol, Autoestima i Meditació. Finalment, en la cloenda s’ha posat de manifest la importància de reforçar la xarxa d’entitats de dones i de salut.

dimarts, 29 de maig del 2012

dia Internacional per l’Acció de la Salut de les dones. Presentació del llibre "Passadissos"


COMMEMORACIÓ
DIA INTERNACIONAL PER L’ACCIÓ DE LA SALUT DE LES DONES
Acte organitzat per
donabalàfia associació i AVV Balàfia

Lluís Pagès, Joan Ramon González i Sònia Carrasco acompanyen a na Cristina Mayench 
en la presentació del seu  llibre,  al seu barri.

28/05/2012
El dilluns, 28 de maig de 2012, dia Internacional per l’Acció de la Salut  de les dones, a les 18:15 hores,  s’ha presentat el llibre de Cristina Mayench a la Sala de Lectura del Centre Cívic de Balàfia.
L’escriptora, l’ editor Rafel Pagès i l’ historiador Joan Ramon González han estat els encarregats de donar els primers apunts de “Passadissos, una novel·la històrica plena de vivències i ubicada a la Seu Vella de  Lleida a finals dels anys 40 i principis dels 50.
A continuació la mateixa autora  ha donat pas a expressar als “seus nens” les vivències i la Sònia Carrasco  ha amenitzat l’acte amb les seves, sempre recomanables, poesies.
Al acabar s’ha realitzat un “brindis” per a desitjar salut als homes i dones allí reunits.

dilluns, 28 de maig del 2012

ESTADES D'ESTIU A BALÀFIA PER A NENS I NENES

US ESPEREM A TOTS I TOTES !!!

 FES ESTIU A BALÀFIA PATROCINAT PER ARTÍFEX, AVV BALÀFIA, FESALUT I DONABALÀFIA!!!

Les Fotos de la XOCOLATADA SOLIDÀRIA per la Marato de la Pobresa de TV3

Èxit de participació. GRÀCIES A TOTS I TOTES

dissabte, 26 de maig del 2012

De l' Abolafia a Balàfia, conferència del Dr. Busqueta en motiu dels 40 anys d'associacionisme a Balàfia

Que el nom Balàfia ve de l’àrab (Abolàfia oTorre Blanca, amb referència a una família que conreava les terres en aquesta part del municipi durant el domini musulmà ), o que durant molt temps, el cultiu majoritari en aquesta zona va ser la vinya, són algunes de les curiositats que va explicar ahir el catedràtic d’història de la Universitat de Lleida Joan Busqueta durant una conferència sobre els orígens del barri. La xerrada, que es va celebrar al local social emmarcada en els actes del 40è aniversari de l’associació de veïns de Balàfia, es va dividir en dos parts.A la primera, Busque-ta va explicar com va ser el desenvolupament de Balàfia des de l’edat mitjana fins al segle XX, època que l’historiador va anomenar primer origen. “Durant aquesta època, Balàfia era un terme municipal de Lleida. La gent que hi vivia, o bé eren propietaris i o bé treballaven a les terres”, va explicar Busqueta. Durant la segona part de la conferència, l’historiador es va centrar en el creixement que va experimentar el barri a partir dels anys cinquanta i seixanta gràcies als immigrants procedents dela resta d’Espanya, fins a convertir-se finalment en el més poblat de Lleida.
Durant la xerrada, l’historiador també va recordar que l’Ateneu Popular de Ponent va néixer en aquest barri, on va tindre la seu fins al 1983, i va destacar el paper que l’associació de veïns ha tingut al barri.
 

dijous, 24 de maig del 2012

Marató de la Pobresa : diumenge, no hi pots faltar !!!

Vine als Camps Elisis,
 pren una FABULOSA XOCOLATA
                                                  MÀGIA EN DIRECTE  I CONNEXIÓ AMB TV3

 aporta el teu òbol per a la pobresa,
 us esperem a tots i totes !!!

dimecres, 23 de maig del 2012

Carrers que discriminen

A la nostra associació DonaBalàfia, juntament en col·laboració amb l' AVV de Veïns i Veïnes i la seva vital Vocalia de la dona, estem portant a terme un treball de recuperació de la memòria històrica de les dones de ciència, escriptores, pedagogues, pintores, esportistes...  lleidatanes i d’arreu, de principi de segle i de tots els temps.  Això ens ha portat a assabentar-nos dels noms de moltes dones oblidades i poc reconegudes.
Des de les nostres  associacions agafem el testimoni de la Lara Rosell, que va fer un estudi sobre els noms dels carrers de Lleida que va ser guardonat en diverses ocasions. En aquest estudi, es constata que Lleida és una de les ciutats amb menys noms de dona als seus carrers. Per a més informació, us podeu dirigir al Campus de Cappont de la UdL. La investigació porta el nom : "Amb nom de dona, Dóna' m un carrer!
Proposem, amb el beneplàcit de les entitats veïnals públiques i privades, que els carres,   Vials i places en construcció de Balàfia del polígon SUR19 es "bategin"  tots ells amb noms de dones.Per realitzar aquest objectiu, per seguir avançant publiquem aquesta carta :
  Carrers que discriminen
Sens dubte és adient que l’Ajuntament de Lleida bategi alguns indrets de la ciutat amb el nom de personatges il·lustres nascuts a la Terra Ferma o directament relacionats amb el territori. Tanmateix, en aquest tema es percep una absència que no podem obviar: entre tots aquests noms falten els de certes dones que mereixen, amb escreix, aquesta distinció. Resta, encara, el pes d’una llarguíssima tradició de menyspreu al sexe femení. Una tradició que, actualment, per justícia i per sentit comú, ja hauria de estar superada, perquè en certa manera constitueix una forma més de maltractament, tal volta molt subtil, però real. És per això que, a l’hora de decidir el nom dels nostres vials i places, paga la pena tenir en compte algunes dones que són dignes d’aquest nom.
A tall d’exemple, volem citar Aurèlia Pijoan, metgessa que treballà en el Laboratori Municipal de Lleida, on es va especialitzar en la producció de la vacuna antituberculosa. Durant la Guerra Civil exercí la professió a l’Hospital Intercomarcal i dirigí, en el municipi pallarès d’Espot, una casa de repòs per a combatents amb dolències pulmonars. Fou regidora a l’Ajuntament de Lleida i es convertí en la primera dona que accedí a un càrrec de representació municipal a la Paeria. Tota la seva vida desenvolupà una llarga tasca política i mèdica en favor dels més desafavorits, sempre des de la pertinença al PSUC. 
Una altre dona que mereix ésser recordada en alguna plaça o carrer de Lleida és Federica Montseny, una fèmina que, dintre del govern socialista de Francisco Largo Caballero, es va fer càrrec del Ministeri de Sanitat i Assistència Social, essent la primera dona de l’estat espanyol que ocupà el càrrec,  entre els mesos de novembre de 1936 i el maig de 1937. Malgrat la curta durada del mandat, en pocs mesos planejà cases d’ acollida per a la infància, menjadors per a embarassades, una llista de professions exercides per persones amb discapacitat i el primer projecte de llei sobre l’avortament a Espanya, que per cert va xocar amb l’oposició d’alguns ministres del Govern i es va deixar de banda. Aquest dret no seria reconegut a l’Estat espanyol fins cinquanta anys després. Cal remarcar que Lleida és l’única ciutat mitjana de Catalunya que no té cap indret amb el nom de Federica Montseny.
Sol·licitem a les autoritats municipals lleidatanes que compleixin les promeses de batejar algun indret de la ciutat, carrer o plaça, amb els noms d’aquestes dones rellevants, valentes i avançades, que van deixar petjada a casa nostra i que mereixen ésser recordades. Fora un gest raonable i coherent, que els honoraria. 
Si més no, amb la publicació d’aquesta carta aprofundirem en la tasca a la qual som sensibles,  la visibilització de la dona i la seva aportació històrica i actual a la nostra ciutat i país.
Podeu visitar el video penjat per el 29/04/2011. "Federica Montseny" (1991) es un documental de Pedro Gil Paradela que forma part de la sèrie "Mujeres" dirigida por Silivia Arlet y produida per TVE.
S'entrevista a Frederica Montseny i fa un repàs a la seva vida a tots els nivells i parla dels fets més rellevants que la van marcar. El reportatge va acompanyat de documentals de la època.
Lleida encara sense carrer per  Aurèlia Pijoan i Federica Monseny.

dimarts, 22 de maig del 2012

LLEIDA WORLD EXTREM. Ja podeu veure el tràiler de Siberia 2012.

Esperem que us agradi.
Nenets
Hi ha paisatges que ens commouen per la seva bellesa, pel seu encant, i altres que ho fan perquè, a més de ser visualment meravellosos, ens revelen la natura en el seu estat més pur, en ambients gairebé hostils per a l'ésser humà en què hi regna.
Aquest és el cas de la península de Yamal, una península de l'oceà Àrtic que se situa al nord-oest de Sibèria, a Rússia. Està envoltada per les aigües del mar de Kara i del golf de Obi.
Es tracta d'un dels llocs més freds i bells del planeta, només apte per a grans expedicionaris i gent que es vulgui sotmetre a les seves temperatures extremes.
..
http://www.lleidaworldextrem.es/expediciones/los-pastores-de-la-tundra-2012/

dilluns, 21 de maig del 2012

Ciència al Carrer. Dissabte 26 de maig de 2012.



  DISSABTE, 26 DE MAIG
 
                                CIÈNCIA AL CARRER
                                      
Patis annexos de l’IEI, 17:00h

Presentem aquest video sobre  Mujeres en las estrellas VII. Un futuro prometedor. 

diumenge, 20 de maig del 2012

Marató de la Pobresa. Les Associacions de Balàfia amb els i les Voluntàries PARTICIPEM !!! XOCOLATADA SOLIDÀRIA

US ESPEREM A TOTS I TOTES EL DIUMENGE 27 de MAIG A LES 17:00h.
 A L'APLEC al COSTAT DEL CARAGOL SOLIDARI
 La mobilització de la societat catalana entorn de La Marató de TV3 és un dels trets que ha convertit aquest programa en un esdeveniment únic, en una festa col•lectiva que transcendeix el plató televisiu.
Per a aquesta edició de la Marató per la pobresa, les associacions donabalàfia i l'AVV BALÀFIA ajuntem els nostres esforços amb la societat catalana i  prenem també la iniciativa en l'organització d'actes que tenen com a objectiu divulgar i recaptar diners que aniran al marcador del programa per transformar-se en projectes socials relacionats amb el tercer sector.
Les fórmules que les entitats ideen per sensibilitzar i mobilitzar són moltes: concerts, competicions esportives, actes culturals, festivals, caminades o dinars...XOCOLATADA SOLIDÀRIA.
Més enllà dels diners recollits, les activitats populars són el primer pas per fer arribar el missatge solidari de la Marató per la pobresa.

dissabte, 19 de maig del 2012

X Caminada Popular a la Seu Vella. Diumenge dia 3 de juny "Dia del Medi Ambient"



Dins del calendari 2012 de Lleida Camina
Sortida: 09,00 h. (autobús pàrquing Camp de Futbol)
Arribada: Dalt del campanar de la Seu Vella
Distància: 8 Km
Recorregut: Serrallonga, Marimunt, Cunillàs, Gualda, Montcada
Organitza: Associació Amics de la Seu Vella de Lleida i Ajuntament de Lleida
Col·labora: Lleida Camina
Inscripció:  gratuïta (abans del dia 1 de juny)
secretaria@amicsseuvellalleida.org  /  Tel. 973 233 621  (contestador)
Caminada de l'any passat

divendres, 18 de maig del 2012

Juanjo Garra ens parla de l'Himalaisme per vena. 1989, 23 anys després, 2012

Acabo d’arribar, des dels vuit mil metres d’altura, al Camp Base del Xixa. Estem esgotats. Les nostres cares denoten un contundent i especialment dur treball en alta cota. Quasi només ens queda un àpex d’energia per seguir desperts. Conforme passem pels altres campaments aquí instal·lats, surten els alpinistes a felicitar-nos: “Good job guys…”. Ens han seguit en tota la nostra odissea des d’aquests lloc, al principi amb prismàtics i després seguint la referencia de les nostres llums frontals. Ens abracen amb sinceritat, reconeixent, com alpinistes, un treball portat fins al límit. La veritat es que em sento satisfet, orgullós d’haver donant tot en aquest gegant i d’haver escalat una ruta excepcional.
Va ser el segle passat, si no ens portem a engany, el segle passat!. Quan l’amic Feliu Izard ens va portar a un grup d’inexperts d’expedició al cim del pic Lenin (7.134 m), un set mil situat aleshores a l’ara extinta Unió Soviètica.
En Feliu sempre ha filat prim amb la documentació. De tornada de la gran aventura, ja de Madrid al tren direcció Lleida, recordo que va treure un llibret a on ens ensenyava encuriosit un cim de vuit mil metres, anomenat Xixa Pangma, com un objectiu a considerar en el futur.
 
Jo, en aquell moment, no sabia ni lo que era un vuit mil. Han transcorregut 23 anys i ara ens trobem al redós d’aquest gegant del Tibet, a punt de gratar el seu cim. L’esdevenir ha anat ficant a cadascú al seu lloc, han canviat moltes situacions, hi ha absències enyorades, però encara ens mou la il·lusió del primer dia. Gaudim admirant amb ulls de nen, embadalits tot allò que ens envolta i ens fa somiar.


dijous, 17 de maig del 2012

Balàfia en el Temps ...per Joan Busqueta

Joan Busqueta ens oferirà la seva visió en aquesta conferència que repassa els darrers 40 anys de vida del nostre barri.  És doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona. Després d’haver estat professor de la Universitat de Barcelona, es va incorporar a la Facultat de Lletres de laUniversitat de Lleida  el curs 1990-1991. Entre les tasques de gestió universitària que ha desenvolupat al llarg d’aquests anys, ha estat Adjunt al Vicerectorat de Recerca, director acadèmic del 700 Aniversari de la Universitat de Lleida-Estudi General, director de la Fundació UdL i de la Universitat d’Estiu. Fora de la Universitat de Lleida, és membre del Consell Assessor del Centro Alfonso IX de Historia de las Universidades de la Universitat de Salamanca, entre altres institucions. Ha estat president de l'Ateneu Popular de Ponent  entre el 2001 i el 2006 i director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs  (IEI) entre 2007 i 2009. Des del febrer de 2010, és degà de la Facultat de Lletres de la UdL.

dimarts, 15 de maig del 2012

Passadissos, el debut literari de Cristina Mayench

A Balàfia estem d'enhorabona,  la Cristina Mayench, sòcia i col.laboradora de les nostres entitats,  ens explica històries  de Lleida i la Seu Vella, en el llibre que fa pocs dies ha presentat, Passadissos, Lo Castell de Lleida i els records d’ infantesa’. El seu pare li parlava de passatges secrets, galeries i escales subterrànies que discorren pel subsòl del Turó de la Seu Vella...

Podrem "disfrutar" d'aquesta i d'altres lectures a la presentació que farem al Centre Cívic de Balàfia,  Sala de Lectura,  el 28 de maig, dia Internacional per l' Acció per la Salut de les Dones, a les 18:30h.

Volem que sigui un dia festiu i ple de dones i homes amants de la literatura i la salut, accions que identifiquen les nostres associacions i també  ens identifiquen com a país”.

Acompanyaran a l'autora Sr. Joan-Ramon Gonzalez Perez, Sr. Toni Baró, Sr. Francesc Caballero, Sra. Jos Farreny i la Sra. Sònia Carrasco que llegirà unes poesies  per a l'ocasió.

FESTA AL PARC DEL COBRIMENT DE LES VIES


En el marc de les commemoracions pels 40 anys d'associacionisme veïnal al nostre barri, volem homentajar les dones i homes que van fornir el moviment associatiu,  mitjançant aquest van aconseguir millores importants pel barri :  arranjament de carrers, clavegueram, places, centre cívic i l'obra cabdal, supressió de la via del tren, després de les morts provocades per aquesta,  el fet de soterrar  la barrera que ens separava de la ciutat va fer que Balàfia s'integrés, fos part de la ciutat. L'acte a part del caire institucional tindrà un component lúdic amb una jornada de Juguem a la Plaça i Cloenda de les Activitats Infantils. 

Us esperem


diumenge, 13 de maig del 2012

JORNADA "DONES: teixint lligams, teixint salut"

el dia 30 de maig l'Associació LIKA organitza una jornada de matí per commemorar el Dia Internacional per a l'Acció de la Salut de les Dones (28 de maig). Volem reunir a diverses entitats lleidatanes que tracten la salut femenina des de diferents vessants, per a que ens aportin les seves experiències i coneixements, i sabrem com el gènere és un factor clau.
 "Els amics de l'ofici de viure", de Barcelona i donabalàfia associació, entre altres són les entitats convidadades.

La ponència de donabalàfia girarà al voltant de la dona i la necessitat de moure's per tenir salut. La jornada és gratuïta i consta de 5 ponències i un taller a elegir.
A la cloenda intentarem valorar alguna mesura creativa per continuar mantenint-nos unides i fent salut.
GRÀCIES!!!
  Yolanda Bardina Martín
Associació Lika
c/la Palma, 6
25002  Lleida
681.331.500 / 699.183.444

www.associaciolika.org
lika@associaciolika.org
associaciolika@gmail.com
http://www.facebook.com/AssociacioLika

divendres, 11 de maig del 2012

Dia Internacional per l'Acció per la Salut de les Dones

El càncer de mama és la causa principal de mort per càncer en dones a Europa. La detecció precoç a partir dels 40 anys assegura el tractament del càncer quan tot just comença, cosa que permet uns índexs molt elevats de curació i de qualitat de vida.
El Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones sorgeix a partir d'una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc l'any 1987 a Costa Rica.
La Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib, va proposar el 28 de maig com una data per a la mobilització i la reivindicació, i on la salut de les dones fos la protagonista.
El Programa d'Igualtat Dona- Home conjuntament amb el programa de Promoció de la Salut de les nostres associacions, donabalàfia i AVV , organitzem una sèrie d'actes per commemorar aquesta diada i promoure la salut i la qualitat de vida de les dones i homes del nostre entorn.

dijous, 10 de maig del 2012

Les dones de Kumamoto (2006), les de The 6th IWG World Conference in Helsinki (2014) i la cultura esportiva

El leitmotiv del moviment global de les dones en l’esport és la necessitat de canviar
la cultura de l’esport, i la ciutadania de Kumamoto amb la seva entusiasta
implicació en la Conferència va escollir com a matèria global per a la conferència
l’aspecte de la participació en el canvi.
Atès que un canvi cultural requereix la participació de totes les persones, dones
i homes, la declaració final de la conferència crida al compromís per a la col·laboració.
 
Cherry,
 afincada a Lleida i guanyadora de la Mitja Marató de Tarragona

Conferències Dones I Esport :El compromís de Kumamoto per a la col·laboració :
“Per assolir la igualtat per a homes i dones mitjançant l’esport, ens comprometem
a construir una estreta xarxa de col·laboració amb els agents i les persones
rellevants en el món de l’esport. Durant els  quatre anys (2006-2010)
desenvoluparen el concepte de participació activa en el canvi nascut a
Kumamoto.” La Federació Finlandesa d'Esports se li ha assignat  presidir el Grup de Treball Internacional sobre Dona i Esport 2010-2014 i per organitzar la Conferència Mundial IWG sobre Dona i Esport a Hèlsinki el 2014.
L’esport ja no és només matèria d’un ministeri, conselleria o regidoria, com tampoc
no ho és el tractament dit de gènere, però la transversalitat de les mesures
no ha estat la norma i això ha determinat que malgrat les iniciatives, que sens
dubte s’han dut a terme des de diverses organitzacions governamentals i no
governamentals, la implantació de les bones pràctiques no hagi quallat en la
xarxa d’organitzacions esportives.
En aquest procés cal esmentar un seguit de fites (dates i reunions) que han marcat
els diversos camins que s’han seguit:
• Brighton 1994. 1a Conferència Internacional. Dones, Esport i reptes pel
canvi (IWG).
• Beijing 1995. 4a Conferència Mundial de les Nacions Unides sobre la
Dona. La Plataforma de Beijing redacta la resolució adoptada el 10 de
juny de 2000 per l’Assemblea General de l’ONU.
• Estocolm, Atenes, Hèlsinki, Berlín, París (1996-2004). Conferències de la
xarxa europea dona i esport (EWS).
• Resolució del Parlament Europeu 2003. Es demana als estats membres i
ONG que elaborin projectes sobre les dones i l’esport en el marc de l’estratègia
comunitària per la igualtat.
• Marràqueix 2004. Reunió del Grup Continental Europeu del COI en què
s’aprova demanar que es constituexi una Comissió Dona i Esport dins el
propi grup continental i que s’estableixin lligams amb les organitzacions
existents.
Respecte dels estereotips de gènere, cal trencar amb els nostres propis estereotips,
no només respecte de les idees encastades a la nostra ment, sinó especialment
respecte de les accions ja siguin a l’àmbit de l’educació física, de l’activitat
física o de l’esport, i fer aquest camí amb els nois i els homes.
La paritat d’oportunitats inclou: educació física, pràctica d’activitat física continuada
al llarg de la vida i itineraris esportius. La paritat de respecte vol dir inclusivitat
(edat, capacitat, raça), respecte a la cultura i a la diversitat personal i
sexual i seguretat de no patir violència sexual. La paritat de representació
inclouria la participació, el lideratge i la cobertura mediàtica. La paritat de remuneracions
i premis inclou finançament i recursos, instal·lacions i premis monetaris.

dimecres, 9 de maig del 2012

a Lleida XVI Curs de AEMEF (Associació Espanyola de Metges d' Equips de Futbol)

Els dies 21 i 22 de maig l'Associació Espanyola de Metges d'Equips de Futbol ha triat la ciutat de Lleida com a seu per a la celebració del XVI Curs de AEMEF. La localitat catalana acollirà un curs que suposa una evolució en el disseny dels congressos  organitzats per AEMEF per tal d'obrir-se més a la societat.
El canvi de perspectiva en la configuració del Congrés pretén fomentar que siguin elsmembres de l'associació els que comparteixin els seus coneixements i experiències amb totes aquelles persones interessades en el món del futbol i de la medicina, entre ells tant futurs entrenadors, preparadors físics o fisioterapeutes en formació, com aquelles persones que desenvolupen les seves tasques també en el futbol de formació no només en el futbol professional.
El curs oferirà crèdits de lliure elecció per tal de facilitar la participació d'estudiants universitaris.
AEMEF està constituïda per més d'un centenar de metges i doctors que exerceixen la seva tasca en entitats futbolístiques i que comparteixen experiències, reflexions, problemàtiques amistat tant en la quotidianitat del seu treball com en els cursos i congressos organitzats per l'associació periòdicament.

dimarts, 8 de maig del 2012

DIADA MUNDIAL DE LA FIBROMIALGIA 12 DE MAIG "Caminada Popular"

El dia 12 de maig és farà la “Caminada Popular” per la Mitjana i exhibició del Taller de Tait-xi a càrrec de Maite Montañés, vicepresidenta de Fibrolleida, Associació sense ànim de lucre amb el objectiu de donar a conèixer la malaltia i donar suport a les persones afectades.


Inscripcions:  2€ de donatiu.

Recorregut: 3km aprox.
Horari : 09:45h Entrada Parc de la Mitjana
Al acabar coca i xocolata popular

Finalització, lectura del Manifest.

Amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports i de Peus Solidaris i Coordinadora Lleida Camina.

Inici Obres carrer Alcalde Porqueres

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, i el regidor de Coordinació de Barris, Joan Gómez, ha visitat l’inici de les obres de la remodelació integral de l’avinguda Alcalde Porqueres.
L’Ajuntament de Lleida va adjudicar aquesta actuació, que se centra en el tram comprès entre les places Europa i França, millorant notablement l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat dels vianants, a l’empresa Movir 30, SL per un import total de 238.935,84 €. En aquest sentit, la reurbanització de l’avinguda Alcalde Porqueres consisteix en la renovació de trams de vorera que es troben en mal estat, en concret 650 metres quadrats, la semaforització de la cruïlla d’Alcalde Porqueres amb el carrer Germans Recasens, que regularà tant el nou pas de vianants i permetrà el gir a l’esquerra dels vehicles, la creació de 12 toperes (ampliació de les cantonades de les cruïlles) per millorar la seguretat en els passos de vianants i que els vehicles redueixin la velocitat, l’adaptació de 19 rebaixos per fer més accessibles els passos de vianants i la col·locació de nou mobiliari urbà. A més, s’urbanitzarà la plaça situada entre la cruïlla de l’avinguda Alcalde Porqueres amb el carrer Escultor Corsellés, que ocupa un superfície de 250 metres quadrats i que és el punt on, precisament, s’han iniciat les obres. Així mateix, s’ampliaran les voreres de davant del mercat municipal (150 metres quadrats de superfície), es plantaran 5 arbres i també es col·locarà nou mobiliari urbà.

En aquest projecte també s’inclou la renovació de l’enllumenat del tram de l’avinguda d’Alcalde Porqueres més proper a la plaça de la Constitució, al Clot de les Granotes. El finançament d’aquesta actuació s’emmarca dins del traspàs dels trams urbans de carreteres del Ministeri de Foment a l’Ajuntament de Lleida.

dilluns, 7 de maig del 2012

Escacs : I Torneig DonaBalàfia Associació

 
Des de donabalàfia  comencem aquest I Torneig d' Escacs plenes d' il.lusió. Una de les bases teòriques de la nostra associació és la possibilitat de forçar canvis socials per aconseguir una societat més justa, igualitària i en pau.
 
Les nostres entitats, actuen en diferents àmbits, volem facilitar i canalitzar la participació ciutadana i el bon veïnatge per garantir una Balàfia forta, cohesionada i esportiva, per tant, un barri fort, una societat forta, una Lleida plural i amb capacitat per donar resposta a les seves pròpies necessitats.
 
 En aquesta ocasió volem recordar a Cinisca, filla d' Arquidam II rei d'Esparta. Fou la primera dona que va portar cavalls en uns jocs i la primera que va guanyar una victòria a les olimpíades.  
 
 
 L' empremta de la dona en l' esport necessita més protagonisme, la dona l'ha d'adquirir i se li ha de donar, facilitar, ja que surt en desavantatge, encara ara, si ho comparem amb els homes, juga en desavantatge, tant en l'esport d'elit com en el de la base, i fins i tot en qualsevol esdeveniment esportiu no hi pot faltar la dona, ja que si no hi és, persisteixen les desigualtats i falta la representació de la meitat de la població, de la societat.
 
 "La pràctica de l' Esport 
és un dret fonamental de totes i tots"